Bakan Yılmaz'dan sert tepki

/ Kaynak: DHA
Bakan Yılmaz'dan sert tepki

Politika Haberleri  / DHA

KALKINMA Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde yapımı süren baraja yönelik yapılan saldırılara tepki gösterdi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'da görev yapan gazetecilerle bir araya geldiği toplantıya AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Hamzaoğulları, Vali Hüseyin Aksoy, kurum müdürleri de katıldı. Bölge ekonomisi, istihdam ve çözüm süreci konularında açıklamalarda bulunan Bakan Yılmaz, hükümetlerinin yaptığı çalışmaları anlattı. İnanç alanında değişimler yaşandığını belirten Yılmaz, şöyle konuştu:


"Başörtülü insanlarımız üniversitelerde, kamuda, neredeyse her alanda ikinci sınıf vatandaş muamelesi görüyordu. Bugün çok şükür o alanda da normalleşme oldu. Artık insanlar inandığı gibi yaşama imkanına kavuştu. Biz herkese saygılıyız, başı açık veya örtülü, samimi olan inancı neyse o şekilde yaşasın. Özgür olsun, bizim temel düşüncemiz bu şekildedir. Müslümansa, Müslüman olarak, Hıristiyansa Hıristiyan olarak yaşasın, inançsızsa inançsız olduğunu bilelim bizim öyle bir inanç dayatma derdimiz hiçbir zaman olamadı, olmaz. Ama inancını yaşamak isteyenlere de kimsenin engel olmaması lazım. Geçmişte Türkiye o eski Türkiye maalesef o ayıpları yaşadı. Çok şükür bugün çok farklı bir yerdeyiz. Kim ne derse desin. Mecliste, kamuda bu yasaklar kalktı çok daha rahat normal bir ortama gelmiş olduk. Aslında normal olanı bu, biz keşke geçmişte olanları yaşamamış olsaydık. Türkiye gerçekten demokratikleşti son 12 yılda, özgürlük alanları genişledi. Sadece bunlar değil, gayri müslimlerin mallarına geçmişte el konulmuştu onlar da iade edildi."


Bakan Yılmaz, çözüm sürecinin kolay bir süreç olmadığını belirterek, şöyle devam etti:


"Ama büyük resmi hiçbir zaman gözden uzak tutmamamız lazım. Üç temel önceliğimiz var. Çözüm süreci, barışın, huzurun gelişimi, ikincisi tarihi kültürel değerlerine bu yörenin sahip çıkma, onları koruma ve geliştirme. Üçüncüsü de istihdam ve ekonomik kalkınma bunlar birbirleriyle aslında ilişkili şeyler ve hepsinin odağında aslında çözüm süreci çok önemli bir yer tutuyor. Çözüm süreci sadece siyasi bir mesele değil aynı zamanda refah ve kalkınma süreci. Biz son 12 yılda şunu gördük devlet olarak, kamu olarak ne kadar yatırım yaparsak yapalım, huzur ve güven ortamı tam anlamıyla pekişmediği sürece özel yatırımların istediğimiz ölçüde artması mümkün değil. Bu turizmde de hizmet sektöründe sanayide de böyle ama huzur ortamı pekiştikçe, bu bölgenin imajı değiştikçe dönüştükçe buraya daha çok turist gelecek, daha çok nitelikli eleman gelecek ve bu bölgelerimiz çok farklı yerlere gidecek inşallah. Neredeyse 30 yıldır nadasa bırakılmış bir potansiyel var burada bunu bir açığa çıkardığımızda önünü açtığımızda çok hızlı bir şekilde kalkınma göreceğiz."


BARAJA SALDIRILARA TEPKİ


Bakan Yılmaz, Silvan Barajı ve bazı yatırımların saldırılara uğradığını belirterek, şöyle konuştu:


"Bu büyük bir sulama projesi. Atatürk Barajı'ndan sonra en büyük sulama projesi Silvan Barajı. Tam anlamıyla bittiğinde 245 bin hektar alanı sulayacak bir proje. 250 bin insana istihdam demek. Muazzam bir etki gerçekten hem Diyarbakır hem de bölge için çok önemli bir proje. Bu projeye hepimizin sahip çıkması lazım. Biz hep eleştirmiyor muyuz? İnsanlar yoksul, işsiz diye eleştirmiyor muyuz? Bu projeye saldırmanın bence tercümesi şu; İnsanlar işsiz, yoksul kalsın. Bir taraftan böyle projelere saldıracaksınız, diğer taraftan çıkıp 'Niye işsizlik, yoksulluk var' diye şikayet edeceksiniz. Bu tutarsızlıktır, bu samimiyetsizliktir. Bu projelere herkesin sahip çıkması lazım, kim bu projelere saldırıyorsa onun karşısında durması lazım. Siyasi görüş ve anlayışı ne olursa olsun. Bunlar bu bölgenin kalkınması için çok kritik projeler. Silvan projesi doğrudan insanımızın refahını arttıracak. Kim Silvan Barajı'na saldırıyorsa, işsiz gençlere saldırıyor demektir. Kim Silvan Barajı'na saldırıyorsa yoksullara saldırıyor demektir. Çiftçimize saldırıyor demektir. Bunu ben böyle görüyorum. Kim ne yaparsa yapsın, yatırımlarımızı ısrarla, kararla sürdüreceğiz."

Politika
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...