Bu fotoğrafı gören şaştı kaldı!

Bu fotoğrafı gören şaştı kaldı!

GÜNDEM Haberleri

Çözüm süreci ile Abdullah Öcalan'ın talimatıyla silahlı eyleme son veren PKK'lılar, bu resimlerle şaşkınlığa neden oldu.

Facebook başta olmak üzere bazı sosyal paylaşım sitelerinde; PKK'lıların elde bel, kürek, tırmık gibi geleneksel tarım araçları ile tarlada çalışırken çekilen fotoğrafları şaşkınlığa neden oldu. Geçmiş yıllarda baharın gelmesiyle birlikte eylem yapmak için Türkiye'deki gizli üslerine geri dönen PKK, bu kez havaların ısınmasıyla Kandil'de tarlaya indi. PKK, Kuzey Irak'ta üslendiği Kandil bölgesinde, organik tarım yapmaya başladı.
Bu fotoğrafı gören şaştı kaldı!
Çözüm süreci çerçevesinde Türkiye'de silahlı mücadeleyi bırakan PKK, çok sayıda silahlı mensubunu da Kuzey Irak'a çekti. Öcalan'ın demokratik özerklik projesinin içerisinde ekolojik yaşam da yer alıyor. Kandil'de üslenen PKK, geçmiş yıllarda başta gıda olmak üzere ihtiyaç maddelerinin önemli bölümünü Erbil'den sağlıyordu. Kandil çevresindeki köyler de, lojistik amaçlı olarak kullanılıyordu. Türk jetlerinin bombalamaları nedeniyle PKK'nın Kandil'deki hareketliliği de kısıtlıydı. Çözüm süreci ile birlikte Kandil'de bombalanma baskısından kurtulan PKK, yeni örgütlenmelere de yöneldi. Kandil'de bir belediye kuruldu. Belediye PKK'nın hakimiyetinde. PKK, geçmiş yıllarda bahar aylarında silahlı mensuplarını, eylem yapmaları için Türkiye'deki üslerine gönderiyordu. Ancak bu bahar PKK'lı bazı gruplar, tarlaya indi. PKK, Kandil'deki düzlük bölgelerde tarla olmaya elverişli arazilerde organik tarıma yöneldi. PKK'lı grupların, tarlaları belledikleri, mevsim itibariyle ekim yapmaya başladıkları belirtildi. PKK'lı grupların, tarlada çalışırken de üniformalı olmaları dikkat çekti.
Bu fotoğrafı gören şaştı kaldı!

PKK'lıların belirli saatlerde eğitim yaptıkları, bunun dışında günün önemli bölümü tarlada çalışmaya ayırdıkları kaydedildi. PKK'lıların, Kandil'de ağırlıklı olarak sebze ve meyve tarımına yöneldikleri dile getirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...