Mersin'de gergin 1 Mayıs

Mersin'de gergin 1 Mayıs

GÜNDEM Haberleri

Mersin'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinliğinde üzerlerini aratmak istemeyen grup ile polis arasında arbede yaşandı.

DİSK, Türk-İş ve KESK tarafından düzenlenen ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu ile bazı partilerin destek verdiği 1 Mayıs Yürüyüş ve Mitingi'ne katılan katılımcılar, kenttin dört bir yanından başlangıç noktası olan İstasyon Alanı'na akın etti. Grupların toplanmasıyla birlikte yaklaşık 10 bin kişi sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Cumhuriyet Alanı'na gelen vatandaşlar, kontrol noktasında tek, tek aranarak içeriye alındı. Bu sırada Öğrenci Kolektifleri ve Halkevi üyeleri girişte üstlerini aratmak istemeyince gerginlik yaşandı. Gerginlik sırasında gruptakiler ve polisler karşı karşıya gelince kısa süreli arbede yaşandı. Tertip komitesi ve polis yetkililerinin müdahalesi ile arama noktasındaki demir barikatlar kaldırılırken, grup daha sonra içeriye alındı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...