Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Trabzon Valisi'nden CHP'li adaya tepki

Trabzon Valisi'nden CHP'li adaya tepki

GÜNDEM Haberleri

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, CHP Trabzon Milletvekili adayı Haluk Pekşen'e tepki gösterdi.

Vali Öz, Pekşen'in, Fenerbahçe otobüsüne yönelik silahlı saldırı olayı ile ilgili olarak konuştuğunu ve "Keskin nişancı yerleştiren ve sıkılmamış tüfeği dereye atan Vali" ifadesini kullandığını belirterek bu sözleri 'İftira' olarak değerlendirdi.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde konuya ilişkin açıklamada bulunan Vali Öz, CHP Milletvekili adayı Haluk Pekşen'in, Sürmene ilçesinde 4 Nisan Cumartesi gecesi Fenerbahçe otobüsüne yönelik silahlı saldırı olayı konusunda CHP Milletvekili Tanıtım Toplantısı'nda kendisine suçlamalar yönelttiğini anlattı. Kendisine iftira edildiğini kaydeden Vali Öz, şunları söyledi:

"Bir partimizin aday tanıtım toplantısında talihsiz bir açıklama yaşadık. Bu adayımızın ifadesi bana göre çok kaba, uygunsuz, yersiz ve çirkin bir ifadeydi. 'Keskin nişancı yerleştiren ve sıkılmamış tüfeği dereye atan Vali' ifadesi çok çirkin. Bu ifade üzerine ilgili partinin Genel Başkan yardımcısını aradım ve durumu anlattım. Pek çok boyutuyla sıkıntılı bir ifade. Bu olayla ilgili tüm detayı kamuoyuyla paylaştım. Bilgi sahibi olmadan fikir yürütmek ve hassas bir konuda kamuoyu önünde bu şekilde konuşmak her zaman sıkıntılı ve tehlikelidir. Bunun söylenmesi bana karşı bir iftiradır, kamuoyuna karşı da bir yanıltmadır."

Saldırının terör olayı olmadığını belirten Vali Abdil Celil Öz, şunları söyledi:

"Ben bu olayı baştan sona yaşadım. Dışardan gelen bazı siyasetçiler ve bazı gazeteciler bu işi hep terör ve provokasyon boyutuna getirdi. Maalesef bunun stadyumda da yansımasını gördük. Ben bu insanlara ve bu olaya hiçbir zaman, 'terör' demedim. Bu olayı terör boyutuyla büyüten hep birileri oldu. O birilerinin büyüttüğü olayın faturası döndü dolaştı, bana kesildi. Terör ile ilgili hiçbir kelime ağzımdan çıkmadı. Söyleyenleri de doğru olmadığı yönünde düzeltmeye gayret ettim. Bu kendisini bilmez bir veya birkaç kişinin ortak hareketle yaptığı bir saldırıdır. Buluruz, failleri yakalarız."

Olay sonrası bulunan tüfek ile ilgili ortaya atılan iddialarında gerçek dışı olduğunu kaydeden Vali Öz, "Tüfek, atılan saçma, tüfeğin içindeki boş fişek, orta refüjde bulunan tapa aynı marka ile atılmış. Tüm bu denklemi bir araya getirdiğinizde halen daha ateşlenmemiş, sonradan konulmuş bir tüfekten bahsedilerek bu yöndeki ifadeleri çok iyi niyetli olarak görmüyorum. Halkın bu duygusu çok kullanıldı, bundan sonra kullanılmasın artık."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...