Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Amerika'dan Türkiye açıklaması

/ Kaynak: AA
Amerika'dan Türkiye açıklaması

DÜNYA Haberleri  / AA

123 Amerikan askerinin yanlarında silahlarla beraber geçen hafta Türkiye'ye geldiğine yönelik haberlerin "asılsız ve hatalı" olduğunu söyledi.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon sözcüsü, Suriyeli ılımlı muhalifleri eğitmek üzere 123 Amerikan askerinin yanlarında silahlarla beraber geçen hafta Türkiye'ye geldiğine yönelik haberlerin "asılsız ve hatalı" olduğunu söyledi.

AA muhabirinin sorusunu yanıtlayan Pentagon sözcülerinden Elissa Smith, bir dizi koalisyon güçleri personelinin zaten Suriyeli gönüllülerin gelişlerine hazırlıklar için eğitim alanlarında konuşlandırıldığını kaydetti.

"ABD personeli sadece çok uluslu eğitmenler ekibinin bir parçası. 123 ABD'li eğitimcinin geçen hafta Türkiye'ye gittiğine yönelik haberler hem asılsız hem de hatalı" diyen Smith, ayrıca, "Güvenlik gerekçeleri nedeniyle eğitim merkezleri veya çok uluslu eğitim ekibinin bileşenlerine dair herhangi bir bilgiyi kamuoyuna açıklamıyoruz" ifadesini kullandı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...