Aziz Yıldırım resti çekti: Fenerbahçe siyaset üstüdür

Aziz Yıldırım resti çekti: Fenerbahçe siyaset üstüdür

SPOR Haberleri

"Protokol uygulanmalı. Gerekirse mahkemeye gideriz. Siyaset yapmayız ama haklarımızı korumak için elimizden geldiğince çabalarız'

Kenan Evren Lisesi'nin arazisi ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile yaptığı görüşmeden olumsuz cevap alan sarı-lacivertli kulübün başkanı Aziz Yıldırım, dün bu konuyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Yıldırım, 2002 yılında dönemin Valisi Erol Çakır ile bir protokol yaptıklarını belirterek, "Fenerbahçe siyaset yapmaz ama nbsp;kendi haklarını korumak için elinden geleni yapar. Onay makamı olarak da o dönemin Milli Eğitim Bakanı vardı. Bu protokolün amacı hemen yan tarafımızda yer alan Kenan Evren Lisesi'ne dairdir. Milli Eğitim, Kenan Evren Lisesi'nin buradan ayrılması için Fenerbahçe'nin yeni bir araziye tesis yapması ve ayrıca milli eğitimin göstereceği yerlere yeni okullar yapmasıdır. Bunun karşılığında da milli eğitim burada eğitim yapmaktan vazgeçecekti. Bugüne kadar 100 milyon liraya yakın harcama yaptık, tek amacımız buradaki Kenan Evran Lisesi'nde eğitim yapılmamasıdır. Arazinin boş hale gelmesi ve yeniden bir anlaşma yapılmasıdır. Bu arazinin o zamanki değeri 17 milyon liraydı" dedi.
Bize üç öneri sunuldu
Sarı-lacivertlilerin başkanı, "Sayın bakan Nabi Avcı, bu protokolü tanımadığını söylüyor. Bunun sebebi olarak da 356 milyon lira arazi bedeli olduğunu ifade ediyor. Muhalefetten de rant eleştirisi geleceğini dile getirdi. Burayı otel ve iş merkezine dönüştürecek şekilde bir plan yaptık. Aslında orası şu anda orası Milli Eğitim'in alanından çıktı. Bakan bize 3 şart sundu. Size 17 milyon lira verelim, buradan vazgeçin. Ayrıca 'Sözlerinizi gerçekleştirmediğiniz takdirde sizi bu arsadan atarım' diyorlar. Üçüncüsü de 345 milyon lirayı getirin, arsayı alın önerisi" ifadesini kullandı. Aziz Yıldırım, tüm yükümlülüklerini yerini dile getirdiklerini söyleyerek, "17 milyon lira dediği değer onlara göre. Bize göre 98 milyon lira. 1 milyon liraya yakın ön ödeme yaptık. Devlet, şu anda bunların hepsini reddediyor. Bakan, o dönemde ben yoktum diyorum ama bu hükümet zamanında da bu protokol yenilenmiştir. Bu protokolün uygulanmasını istiyoruz. Siyasiler de konuları bilmeden önergeler vermişlerdir, bu önergeleri ya düzeltsinler ya da çeksinler. Bu ay sonunda kongre var, genel görüşmelere bir bilgilendirme koyduk. Kongrede alınacak olan karara göre de gereğini yapacağız. Mahkemeye gitmek gerekiyorsa mahkemeye gideceğiz. Biz siyaset üstüyüz, Fenerbahçe'nin siyaset ile bir ilgisi yoktur. Fenerbahçe ile devlet arasında yapılan protokolün yerine getirilmesi için tüm siyasilerin devreye girmesi gerekiyor" diyerek sözlerini tamamladı.
M.Emin ULUÇ



Deprem riski var
F.Bahçe Asbaşkanı Turhan Şahin, Kenan Evren Lisesi'nin riskli olduğunu söyledi. Şahin, "Bu lise ile ilgili olarak, deprem konusunda önemli raporlar var. Risk tespit edildi. Burada eğitime devam edilmesi gerekir. Ben soruyorum burayı bize vermemek için mi burada, riskli yerde eğitim devam ediyor" çıkışını yaptı.

'1 yıldır randevu talep ediyoruz'
F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 1 yıldan bu yana randevu istediklerini ama bir türlü, alamadıklarını açıkladı. Yıldırım, "Geçenlerde Başbakan'a mektup yazdım ve durumu anlattım, daha sonra randevu verildi. Sayın Milli Eğitim Bakanı, bu yazıdan dolayı değil de kendisinin bu randevuyu verdiğini söyledi" ifadelerini kullandı.
'Maliyeye kira vereceğiz'
Yıldırım, araziye ne yapılacaksa, brüt olarak yüzde 25'ini her yıl maliyeye kira olarak ödeyeceklerini söyledi. Sarı-lacivertlilerin başkanı, "Bu arazi bize verilmiyor, bu araziyi 49 yıllığına kiralamak istiyoruz. Ayrıca her yıl maliyeye yüzde 1 de kira vereceğiz. Eğer biz yılda 10 milyon kazansak, 2.5 milyonunu maliyeye verecektik" dedi.





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...