Kitaba ödül yakışır

Kitaba ödül yakışır

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü'ne, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından"Verimlilik Proje Ödülü" takdim edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü'ne Ankara Ticaret Odası Congrezium Salonunda düzenlenen törenle Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından"Verimlilik Proje Ödülü" takdim edildi. Müdürlük bu ödülü, 'Atatürk Kitaplığı'nda bulunan Osmanlı Dönemi Nadir Eserlerin Kataloglanması, Dijital Ortama Aktarılması ve Elektronik Ortamda Kullanıma Sunulması' projesi ile Kamu Kurumları Kategorisinde aldı. Böylece Atatürk Kitaplığı Nadir Eserler Koleksiyonlarına ait 4 milyon 500 bin adet dijital görüntü kütüphane sayısal arşivinde araştırmacıların hizmetine sunuldu. 7 gün 24 saat hizmet veren sistem, halen yerli ve yabancı 7 bin araştırmacı tarafından aktif bir şekilde kullanılıyor. Uluslararası kütüphanecilik standartlarına uygun olarak, Nadir Eserlere ait sayısallaştırılmış 4.5 milyon adet görüntüye: www.ibb.gov.tr adresinden veya http://ataturkkitapli-gi.ibb.gov.tr/ adresinden erişilebiliyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...