Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'İnançlarımızla oynamaya başladılar'

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'İnançlarımızla oynamaya başladılar'

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır İstasyon Meydanı'ndaki toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

- Şanlı tarihiyle, muhteşem surlarıyla, görkemli camileriyle, nice evliyaya, nice sahabeye, ev sahipliği yapan kutlu topraklarıyla Diyarbakır'ı selamlıyorum.

- Sarıkamış'ta, Çanakkale'de bu ülkenin bütün evlatları hep birlikte mücadele verdi. Çanakkale'deki mezar taşlarına bakınca bunu görürsünüz. Cumhuriyet döneminde etle tırnak gibi iç içe geçmiş bu ülkenin her insanının kılık kıyafetinden, etnik kökeninden, inancından dolayı ayrımcılğa maruz kaldığı oldu. Terör örgütün vahşeti bölge insanını iki ateş arasında bıraktı. Şuna dikkatinizi çekmek istiyorum. Sizin Kürt oluşunuz, Zaza oluşunuz, Boşnak'ı ile, Gürcü'sü ile, Romanıyla vs… beni hiç biri ilgilendirmiyor. Yaratılan yaratandan ötürü sevdim.

İŞSİZLİK BURADA NEDEN FAZLA?

Neden işsizlik buralarda fazla. İşadamı buraya gelip yatırım yapamıyorum. Çekiniyor, korkuyor. Bunlarda insaf yok. Bunlar, okulları, kütüphaneleri, camileri yakıyorlar. Çıkmış Diyanet'i kaldıracağız diyor. Benim Kürt kardeşim, Zaza kardeşim dindardır, dindar.

"İNANÇLARIMIZLA OYNAMAYA BAŞLADILAR"

Bunlar adeta bizim nbsp; inançlarımızla oynamaya başladılar. Beyefendi rahatsız oluyor. Cumhurbaşkanı meydanlara kimin parasıyla çıkıyor. Devletin parasıyla çıkıyorum. Benim hakkım. Yüzde 52 oyla buraya geldim. Sen yüzde 52'yi alsaydın sana da ben saygı duyardım ama sen saygısızlık yapıyorsun. Geçen gün baktık ki ağabeyi de dağlardaymış meğerse.

"DİYANET, KURAN'IN KÜRTÇESİNİ ÇIKARDI"

'Kaldıracağız' dedikleri Diyanet Kuran'ın Kürtçesini çıkardı. Çünkü "Ben 78 milyonun Diyaneti'yim" diyor. nbsp; 60 bine kadar indirmişlerdi. Şu anda imam hatip okullarının öğrenci sayısı 1 milyona ulaştı. Zorla mı ulaştı? Silahla tehdit edilerek mi ulaştı? Eğitim özgürlüğü bu. nbsp; Bizi bölemeyecekler, bizi ayıramayacaklar. Yalnız ricam şu: etle tırnak gibi olmalısınız. Ayrım yok. Onun için tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet.

"BENİ KARŞILAMAMAK İÇİN KANDİL'DEN TALİMAT ALMIŞLAR"

Şimdi bunlar yanlarına paralel yapıyı aldılar. Beraber çalışıyorlar. Bugün Mehdi Bey ile konuşmuştum. Diyarbakır Belediyesi'ni ziyaret edecektim. Dediler ki havalimanında sizi karşılayacaklar. Yüzde 52 oy ile seçilmişsin. Belediye Başkanı sizi gelip karşılamaz mı? Son anda bunlar Kandil'den talimat almışlar. Cumhurbaşkanı tarafsızlığını yetirdi, onun için havalimanına gitmeyeceksiniz. Buradan sesleniyorum. Ben her patiye eşit mesafedeyim. Gönlümde bir parti var tabi. Gelmeyince Hanımefendi ben de belediyeyi ziyaret etmedim. Bunlar bilinsin ki, istismar edilmesin. Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li, geldi karşıladı. Ben de belediyeyi ziyaret ettim, kendisinden brifing aldım.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...