Rıdvan Dilmen: Tedavi doğru olunca maçı kazanırsınız

Rıdvan Dilmen: Tedavi doğru olunca maçı kazanırsınız

SPOR Haberleri

Rıdvan Dilmen, NTVSpor'da yayınlanan %100 Futbol programında Fenerbahçe-Balıkesirspor maçını değerlendirdi.

Fenerbahçe'nin Balıkesirspor'u 4-3 mağlup ettiği maçın ardından çarpıcı tespitlerde bulunan Rıdvan Dilmen, Volkan Demirel'in performansına da değindi...

Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Balıkesirspor'u 4-3 mağlup ettiği maçın ardından çarpıcı tespitlerde bulundu.

İşte Dilmen'in tespitleri...

ÇANTADA KEKLİK YOK
Bu oyundan çıkarılması gereken önemli dersler var. Sadece Fenerbahçe antrenörünün değil, bütün teknik adamların ders çıkarabileceği bir maç. Ne kadar önemli oyunculardan kurulu olursanız olun, rakibiniz ligin dibinde de olsa çantada keklik yok. Oyuncular ve İsmail Hoca, Bursa'dan gelirken, Balıkesirspor maçını kazanacaklarını düşünüyorlardı.

DIEGO, AZ GOL ATAN...
Diego, az gol atan modern bir orta saha oyuncusu. Fenerbahçe'nin topla en çok oynayan en çok faul alan oyuncusuydu. Fenerbahçeli oyuncular maçtan önce kafalarında maçı kazanmıştı. "Nasıl olsa kazanırız" diyen ve hücumu düşünen bir takım vardı sahada.

TEŞHİS, TEDAVİ BELLİYDİ
Devre arasında problem belli, teşhis belli, hastalık belliydi. Tedavi de doğru olunca da atarsınız. Zaten rakibinizden tehdit almıyorsunuz. Oyuncular 4-3'ten sonra, "Biz 3 puanı aldık. Aman güvenliği elden bırakmayalım" dediler ve savunmayı hemen hemen hiç çıkarmadılar.

ALT SIRALARA HEYECAN GELDİ
İstanbul'da, Fenerbahçe deplasmanında 3 gol bulup, puan alamıyorsanız zaten ligin dibinde yer alırsınız. Onlar da zaten "kaybedecek bir şey yok" diye sahaya çıktılar. Karabükspor'un kazanması alt sıraları yeniden heyecanlandırdı. Erciyesspor'un Sivasspor'u yenmesi durumunda alt sıralar daha da heyecanlı hale gelecek.

AVRUPA'NIN HER TAKIMINDA OYNAR
Volkan Demirel'in 2 golde hatası vardı. İkinci golde topu tam yumruklayamadı, üçüncü golde de öne fazla çıkmıştı. Caner, gösterdiği performansla, "Ben bu takımın bekiyim" diyor. Caner, oyunun tamamında mükemmel bir top oynadı. Avrupa'nın her takımında oynayabilecek bir oyunu.

EMENIKE, HATA YAPIYOR
Moussa Sow, bu maçta 2 gol attı. Gayretli ve istekliydi. Emenike, 2. yarıda en az 3 kez birebir yakaladı. Emenike, bu pozisyonlarda çalım değil, dikine gitmesi lazım. Emenike, geniş akan oyuncusu. Hele karşındaki stoper ağırsa, Emenike'yi tutma ihtimali yok. Bu özelliği gitti Emenike'nin.

BEŞİKTAŞ VE GALATASARAY BASKI ALTINDA
Şampiyonluğa oynayan takımlardan Galatasaray, maçların içinde bölüm bölüm de olsa daha fazla coşkulu oynayan takım. Fenerbahçe'nin 3. olması da oyuncuların psikolojisini bozdu. Gerçek olan şu ki ligin zirvesinde Fenerbahçe var. Bu galibiyet, Trabzonspor deplasmanındaki Beşiktaş'ı ve Akhisar, deplasmanındaki Galatasaray'ı baskı altına sokmuştur.

BAŞARILI BİR SEZON
Türkiye'de kazanabileceğiniz 3 tane kupa var. Süper Lig, Süper Kupa ve Türkiye Kupası. Süper Kupas'yı kazandı Fenerbahçe. Ligde şampiyonluk yarışı veriyor ve Türkiye Kupası'nda da finale çok yaklaştı. Fenerbahçe, başarılı bir sezon geçiriyor.

KUYT VAZGEÇİLMEZ DEĞİL
Dirk Kuyt, çok saygı duyduğum, örnek gösterebileceğim örnek bir oyuncu. Kuyt, bu tip maçları çok fazla oynayan bir oyuncuydu ama bugüne kadar oyundan çıkaran Hoca yoktu. İsmail Hoca'nın "Kuyt, vazgeçilmez değildir" demesi çok doğru bir davranıştır.

DIEGO ISRARI DOĞRU
İsmail Hoca'nın, Diego konusunda son 2 maçtır ısrarını doğru buluyorum. Ancak Diego oynadığım zaman orta saha şeklinizi doğru yapmanız gerekecek. Haftaya çok güçlü bir Sivasspor maçı var. Emenike, Sow, Kuyt veya Webo bir de Diego oynasın. İşiniz kolay olmaz. Emre ve Meireles'in durumu da kritik. Çok doğru bir kadro seçimi olması gerekecek.

SİVAS'TA "YAMA" YAPAMAYACAK
İsmail Hoca, Selçuk'u genelde takıma "yama yapma amacıyla kullanıyordu ve genelde önde olduğu maçlarda oyuna alıyorduç Bugün öyle olmadı. Orta sahayı rakibe verdiği için tutması gerekti ve Selçuk'u oyuna aldı. Haftaya Sivasspor, 1-0 öne geçerse; Emre ve Meireles'in de durumları kritik, İsmail Hoca'nın yama yapacak oyuncusu yok

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...