Toplamda 450 bin koltuk kapasiteli stat yapılıyor

Toplamda 450 bin koltuk kapasiteli stat yapılıyor

Ekonomi Haberleri

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Türkiye'de toplam 450 bin seyirci kapasiteli stat inşaatlarının sürdürüldüğünü bildirdi.

TOKİ tarafından Kayapınar ilçesinde yapımına başlanan 33 bin seyirci kapasiteli Diyarbakır Stadı alanını gezen Turan, yetkililerden bilgi aldı. Diyarbakır Stadı'nın UEFA standartlarında olacağını kaydeden Turan, "Bu stat büyüklük olarak belki de Türkiye'de yapılan 4'üncü, 5'inci stat" dedi. Stadyumun uzun yıllar kente hizmet edebileceğini ifade eden Turan, "Gecikmeye rağmen inşallah önümüzdeki yılın sonuna kadar stadımızı Diyarbakırlı sporsevere, halka teslim edeceğiz" diye konuştu. Türkiye'de devam eden stadyum inşaatları hakkında bilgi veren Turan, şunları kaydetti: "Bir ülkede 40 bin koltuklu bir stat yapıldığında, o ülkeyle alakalı büyük bir hadisedir. Şu anda Türkiye'de 16 ayrı stadın inşaatına devam ediyoruz. Dünya ölçeğinde böyle bir üretim kapasitesi yok. Hiçbir ülkede yok."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...