Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan: Çözüm sürecine vücudumu koydum

Erdoğan: Çözüm sürecine vücudumu koydum

GÜNDEM Haberleri

"Çözüm sürecine vücudumu koydum. Kimse devleti parçalamaya boşuna zahmet etmesin. Karşısında evelallah bizi bulur!"

Batman ve Diyarbakır'da toplu açılışlar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çözüm sürecine ilişkin net konuştu: Kürt sorunu yoktur, Kürt vatandaşlarımın sorunu vardır. Süreci bitirmek isteyenler, sözünü tutmayanlar en büyük zararı verenlerdir... Törenin yapılacağı alana gelirken ara sokaklarda çöpleri ve pislikleri gördüğünü anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Diyorlar ki 'Kürtlerin temsilcisi biziz'. Hadi canım. Eğer temsilcisiysen Batmanlıyı pisliğe, çöpe mahkum etmeye kimsenin hakkı yok" dedi. İdeolojiyle sandığa gidilmeyeceğini belirten Cumhurbaşkanı, "Marifet iltifata tabidir. Hiçbir alanda hizmetleri yokken hizmet vermezken, sadece kuru kuruya 'ben Kürdüm, oyunu bana ver'. Mehmet Şimşek de Kürt, Mehdi Bey de Kürt, Ahmet İnan da Kürt. Yani böyle bir şey olamaz ki. Eser, ehliyet ve liyakat sahibi olanlara verilir" diye konuştu. nbsp;
Demirtaş'ın Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kaldırmak istediğini hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti: "Diyanet'i niye kaldıracak? Çünkü bunların dinle işi yok. İşte bakıyoruz. Kaldıracağız dedikleri Diyanet, şu anda 'Qur'ana Piroz a Kurdi' adıyla Kürtçe Kur'an mealini yayınladı. Bütün bunlarla beraber biz adımlarımızı atmaya devam edeceğiz. Ne diyor? Bakın çok ilginç, 'Kudüs Yahudilerindir' diyecek kadar ileri gidiyorlar. Değerli kardeşlerim, eğer zerre kadar buların İslam'la alakası olsa bu ifadeyi kullanamaz. Dağlardaki kamplarda işte elimize geçen belgeler, bunlar Zerdüşt dininin eğitimini veriyorlar. Bunları çok iyi tanımamız lazım."

Konuşmasında "Artık bir Kürt sorunu yoktur" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu sürecin mimarı, bizzat şahsım. Bu sürece tüm vücudumu koydum. Şahsımı Çözüm Süreci'ni bitirmekle itham edenler, bugüne kadar sözlerini tutmayarak bu sürece en çok zararı vermiş olanlardır. Çözüm Süreci, onların sayesinde değil onlara rağmen bugünlere geldi" dedi.
Van'da bilboardlara asılan afişlere de değinen Erdoğan, "Bir musluk, musluktan ne akıyor? Kan akıyor. Şu hale bak. Siz, bununla ne kastediyorsunuz? Kendilerini tanımlıyorlar, çünkü onların olduğu yerde kan var. Bizim olduğumuz yerde o musluklardan kan değil berrak su akar, su. Farkımız bu" dedi.

Belediye başkanının kendisini karşılama nezaketini bile göstermediğini anlatan Erdoğan, "Buraya gelirken programımda belediyeyi de ziyaret vardi. Bu nezaketi göstermeyen bir belediyeyi Cumhurbaşkanı olarak benim ziyaret etmem doğru mu? Ziyaret edersim fakat bunlarda ayrımcı ruh var. Tabi bir yerlerden bir emirler geliyor. Nereden? Dağdan emirler geliyor. Dağdan emir aldıkları için bu ülkenin sistemi içerisinde değiller" diye konuştu.

Meydanlara devletin parası ile çıkıyorum
Batman'dan Diyarbakır'a geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada da değeri 637 trilyon lira olan yatırımları hizmete açtı. 13 yılda Diyarbakır'a 19 katrilyon lira yatırım yaptıklarını belirten Erdoğan, "Neden hala işsizlik buralarda fazla. İşadamı buraya gelip yatırım yapamıyor, korkuyor. Bunlarda insaf yok. Bunlar, okulları, kütüphaneleri, camileri yakıyorlar" dedi. Kimilerinin meydanlara çıkmasından rahatsızlık duyduğunu kaydeden Erdoğan, "Cumhurbaşkanı meydanlara kimin parasıyla çıkıyor diyor. Devletin parasıyla çıkıyorum. Bu benim yasal hakkım. Yüzde 52 oyla buraya geldim. Sen yüzde 52'yi alsaydın sana da ben saygı duyardım ama sen saygısızlık yapıyorsun. Çıkmış ne diyor, 'Diyanet'i kaldıracağız.' Yahu benim Kürt kardeşim dindardır. Şu hale bak. Bunlar bizim inançlarımızla da adeta oynamaya başladılar. Onun için 7 Haziran'ın önemi çok büyük" diye konuştu. Kendisini havalimanında karşılamayan BDP'li belediye başkanını da eleştiren Erdoğan, "Bunlar Kandil'den talimat almışlar. 'Cumhurbaşkanı tarafsızlığını yitirdi, onun için karşılamaya gitmeyeceksiniz.' Evet ben tarafım. Ben, milletin tarafındayım" ifaderlerini kullandı. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...