BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > AB heyetine tavuklu menü

AB heyetine tavuklu menü

Ülkemizde ortaya çıkan kuş gribini incelemek üzere Manyas’a gelen AB heyeti, menüsü tavuk ve hindi etinden oluşan iftar yemeğine katıldı



BANDIRMA - Kuş gribinin ortaya çıktığı Kızıksa beldesinin bağlı bulunduğu Manyas ilçesinde incelemelerde bulunmak üzere Balıkesir’e gelen AB Komisyonu Teknik Destek ve Bilgi Değişim Merkezi (TAIEX) heyeti, menüsü tavuk ve hindi etinden oluşan iftar yemeğine katıldı. Banvit tarafından Bandırma Ticaret Odası’nda verilen yemekte davetlilere, yayla çorbası, hindi salamından börek, piliç kıymasından yapılmış gözleme, piliç şiş ve hindi soteden oluşan bir menü sunuldu. Tedbirler alınmış TAIEX heyeti başkanı Erik Stougaard, yemekten sonra basın mensuplarının, genel bir değerlendirme istemesi üzerine, halkın tavuk ve hindi eti tüketmesinde kesinlikle bir sakınca olmadığını, bu hastalıkla ilgili tek riskin, yalnızca hasta olan hayvan sürüsüyle temas eden insanlar için sözkonusu olduğunu söyledi. Stougaard, Balıkesir’de çeşitli incelemeler yaptıklarını ve Türk meslektaşlarıyla istişarelerde bulunduklarını ifade ederek, “Bizim görevimiz bu. Bütün görüşlerimizi, bir rapor haline getireceğiz ve AB Komisyonu’na sunacağız. Fakat yalnızca size şunu söyleyebilirim; Gerçekten Türkiye’de bu vakayla ilgili alınmış olan tedbirler, gayet hızlı ve yerinde olmuş’’ dedi. Erik Stougaard, hastalığın insanlarda görülmesine yalnızca Uzakdoğu’da rastlandığını belirterek, şöyle devam etti: “Burada da hasta hayvan sürüleri çok fazlaydı. Olay, tamamen bir salgın haline gelmişti. Dolayısıyla hasta hayvanlarla temas eden insan sayısı çoktu. Bu yüzden hastalık, insanlara da geçti. Bunu özellikle belirtmemin sebebi, basın, hastalığın özellikle insanlara bulaşması yönüyle çok fazla ilgileniyor.” Misafir heyet başkanı Stougaard, “Menüdeki tavuk etinden yapılan yemeği beğendiniz mi?” sorusuna da “Evet. Çok lezzetliydi. İkincisini de yedim” cevabını verdi.
 
 
 
 
 
 
 
KAPAT