Son şampiyon, son topta devrildi

Son şampiyon, son topta devrildi

SPOR Haberleri

NBA'de son şampiyon San Antonio Spurs, LA Clippers'a karşı son topu kullanamayınca ilk turda elendi.

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi NBA Batı Konferansı 1. tur 7. maçında Los Angeles Clippers ile San Antonio Spurs karşı karşıya geldi. Staples Center'da oynanan mücadeleyi ev sahibi Clippers 111-109 kazanarak seriyi 4-3 üstünlükle noktaladı ve konferans yarı finaline yükseldi.

Mücadeleye San Antonio Spurs, özellikle Tony Parker'ın etkili oyunuyla, oldukça net bir hücum performansı göstererek başladı ve fark çift hanelere çıktı. Clippers, tam geri dönüp skorda dengeyi sağlamışken Chris Paul baldırını tutarak soyunma odasına gitti. Paul'ün kenarda olduğu bölümde Jamaal Crawford sazı eline aldı ve Clippers'ı maçın içinde tuttu. Chris Paul ikinci çeyreğin ortasında geri döndü. Clippers devreyi, Chris Paul'ün son saniyede attığı üçlükle 2 sayı önde kapattı.

İkinci yarıda "at başı" bir maç izledik. Bir Clippers, bir Spurs öne geçti ve iki takım hem hücumda hem savunmada sürekli mücadeleci bir oyun oynadı. Maç sonuna da bu şekilde gidildi. Maçın sonunda Chris Paul'ün ikide iki serbest atışına, Tim Duncan 8 saniye kala aynı şekilde cevap verdi. Chris Paul, bu kez çok zor bir pozisyonda 1 saniye kala attığı basketle takımını 2 sayı farkla öne geçirdi. Spurs'ün başarısız kullandığı son topla birlikte kazanan Clippers oldu.

Los Angeles Clippers'ta maçın yıldızı 27 sayı 6 asist ile Chris Paul oldu. Balke Griffin 24 sayı 13 ribaunt 10 asist, Matt Barnes 17 sayı, JJ Redick 14 sayı ve DeAndre Jordan 7 sayı 14 ribaunt ile oynadı. Maçta 2.38 dakika süre alan Hidayet Türkoğlu, maçı 1 faulle kapattı.

San Antonio Spurs'te Tim Duncan 27 sayı 11 ribaunt, Tony Parker 20 sayı, Danny Green 16 sayı 8 ribaunt, Kawhi Leonard 13 sayı 10 ribaunt, Boris Diaw 12 sayı ile oynadı. Manu Ginobili ise 8 sayı 7 asist ile kötü bir maç çıkardı.

San Antonio Spurs'te Tim Duncan'ın kariyerindeki son maç olabileceği belirtildi. Los Angeles Clippers ise Batı Konferansı yarı finalinde Houston Rockets ile eşleşti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...