Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkler tatile giderken vize ile uğraşmaktan bıktı

Türkler tatile giderken vize ile uğraşmaktan bıktı

Ekonomi Haberleri

Vize uygulamadan önce Türkiye'den çok sayıda turistin gittiği Hırvatistan'ın Dubrovnik sahillerine artık kimse uğramıyor.

Önder ÇELİK
Siyaset ve iş dünyasının sıklıkla yakındığı "vize" engelinden tatilciler de şikayetçi. Tatil için yurt dışını seçen Türkler, 'vize istemeyen' ve 'egzotik' ülkelere daha fazla seyahat etmek istiyor. Küresel ölçekte faaliyet gösteren seyahat arama motoru Skyscanner'ın Türkiye Pazarlama Müdürü Murat Özkök, "Türkiye'deki arama trafiğinin yüzde 60'ı İstanbul'dan gerçekleşiyor. Londra, Amsterdam, Manchester, Bankok ve New York Türklerin çok ilgi gösterdikleri yerler. Son yıllarda safari yapmak için insanlar Tanzanya'ya, Kenya'ya gidiyor. Türkiye'den artık çıkışlar çok kolay. Türk insanının son yıllarda satın alma gücü de arttı. İnsanlar seyahat etmek istiyor. Yurtdışına çıkmak bir lüks değil. O nedenle insanlar egzotik yerlere gitmeyi tercih ediyor. Güney Amerika'ya gidin, her yerde Türkleri görürsünüz" dedi.
YURT DIŞI DAHA UCUZ
Türklerin artık vizesiz yerlere talep gösterdiğini de kaydeden Özkök, şöyle devam etti. "Türkler vize problemiyle uğraşmak istemiyor. Yeni bir kuşak var, teknolojiyle haşır neşir olan genç, eğitimli bir kuşak. Bunlar da vizesiz uçmak istiyor. Bankok, Türklerin özellikle kış aylarında balayı için gittiği bir yer. Mısır güzel bir güzergâh. Kızıldeniz, Ürdün Akabe buralar vizesiz ve kapıda vize alınan yerler. Gürcistan'a çok talep var. Yunanistan yazın sınırda vize vermeye hazırlanıyor. Bir Türk, Alman turistin ortalama üç katı para harcıyor. Dubrovnik daha önce vize uygulamıyordu ve en çok Türkler gidiyordu. Şimdi AB'ye girişle vize uyguladı, Türkler Karadağ'a akın etti. Bodrum'a gitseniz üç katı para ödeyeceksiniz. Mısır, Ürdün, Yunanistan, Balkanlar, Gürcistan, buralar Türkiye'den çok daha ucuz."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...