Tel Aviv'de 68 yaralı, 43 gözaltı var

/ Kaynak: AA
Tel Aviv'de 68 yaralı, 43 gözaltı var

DÜNYA Haberleri  / AA

Etiyopya asıllı Yahudilerin 'polis şiddetini' protesto ettiği gösteride yaralı sayısı 68'ya yükseldi, 43 eylemci gözaltına alındı.

İsrail'in başkenti Tel Aviv'deki Etiyopya asıllı Yahudilerin "polis şiddetini" protesto ettiği gösteride, çoğunluğu polis 68 kişinin yaralandığı, 43 eylemcinin gözaltına alındığı bildirildi. İsrail Polis Sözcüsü Luba es-Semri, yaptığı yazılı açıklamada, Etiyopya asıllı Yahudilerin "ırkçılığı ve polis şiddetini" protesto ettiği gösteride 56'sı polis 68 kişinin yaralandığını belirtti. Gösterilerde 43 kişinin gözaltına alındığı, daha sonra başka şüphelilerin de gözaltına alınabileceğini ifade eden Semri, Etiyopya asıllı Yahudilerin katıldığı gösteride, şiddet olaylarının yaşandığını, dükkanların vitrinlerine ve bazı polis araçlarına zarar verildiğini ileri sürdü. Öte yandan İsrail Emniyeti Genel Müdürü Yohanan Danino, sivillere veya polise karşı şiddet kullanan herkesin yargı önünde hesap vereceğini belirterek, "İsrail polisi Etiyopya asıllı Yahudilerle görüşmek için büyük çaba harcadı. Oturduk ve İsrail polisi ile aralarında güveni arttırma yollarını araştırmak için ortak bir ekip kurduk" dedi. Danino, perşembe günü Kudüs'te, cumartesi gecesi de Tel Aviv'de, "şiddet olaylarına" değil, gösteri düzenlemelerine izin verdiklerini ifade etti. Etiyopya asıllı bir İsrail askerinin, polis tarafından dövülme görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından ülkede tansiyon yükselmişti. Binlerce Etiyopya asıllı Yahudi, bugün Tel Aviv'deki Azrieli Kulesi yakınlarında gösteri düzenlemiş, bazı ana yolları kapatmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...