KPSS mağduru atanamayınca dönerci oldu

/ Kaynak: AA
KPSS mağduru atanamayınca dönerci oldu

GÜNDEM Haberleri  / AA

Soner Gümüş, 2010 KPSS'de 72 puan almasına karşın atanamayınca "çocukluk hayali" olan öğretmenliği yapmak yerine dönerci oldu.

Soner Gümüş, zor koşullarda okuyarak Giresun Sosyal Bilgiler Öğretmenlik Bölümünden 2010 yılında mezun olduğunu anlattı.

Okuldan sonra memurluğa atanabilmek için KPSS'ye çok iyi hazırlandığını söyleyen Gümüş, "2010 yılında çocukluk hayalim olan öğretmenliğe atanabilmek amacıyla KPSS sınavına girdim ve 72 puan aldım. O dönem sınavda kopya olayları gündeme geldi. 2010 KPSS'deki usulsüzlük nedeniyle çocukluk hayalim olan öğretmenliğe atanmadım. Ardından tekrar sınava girdim 69 puan aldım. İlk sınavda başarılı olmama rağmen işe yerleşemedim. Çoğu arkadaşım gibi ben de kopya mağduruyum" diye konuştu.

Gümüş, aldığı puana karşın atanamayınca büyük hayal kırıklığına uğradığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"İlk, orta, lise ve ardından üniversite olmak üzere 20 yıl okudum. Sınavdan sonra tam dört yıl hiçbir işe giremedim. Geçen yıl ilçemizdeki bir okulda ücretli öğretmen olarak bir yıl görev yaptım. Buradaki iş akdim sona erince bir tüp bayinde çalışmak için müracaat ettim. Üniversite mezunu olduğum için beni mülakata bile çağırmadılar. Baktım öğretmenlik mesleğine atamam olmayınca yaklaşık 5 ay önce kendi işimi kurdum. Param olmadığı için tavuk döner dükkanı açmak için kardeşim bana bankadan yaklaşık 15 milyar para çekti. İşyerimde tavuk döner dışında, ızgara köfte ve şiş tavuk satıyorum. Böylelikle hem kendi harçlığımı kazanıyor hem de banka kredini ödemeye çalışıyorum."

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...