Çin ile Tayvan arasında üst düzey görüşmeler

/ Kaynak: AA
Çin ile Tayvan arasında üst düzey görüşmeler

DÜNYA Haberleri  / AA

Şinhua ajansı haberine göre, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile Tayvan'da iktidardaki Kuomintang (KMT) Partisinin Başkanı Eric Çu Pekin'de bir araya geldi.

Şi, Pekin'deki Büyük Halk Salonu'nda KMT partisi lideri Eric Çu ile yaptığı görüşmede, Tayvan'ın kalkınmasına öncelik vermeye hazır olduklarını ve ortak çabalarının Tayvan ulusunu daha da büyüteceğini söyledi. Çin Devlet Başkanı Şi, Tayvan Boğazı'nın iki yakasında yaşayan Çin milletinin kalkınması için ortak çabaların artırılmasına vurgu yaparak, iki tarafın, tek Çin ilkesi temelinde eşit şartlarda görüşebileceğini ve makul bir uzlaşmaya varılabileceğini belirtti. Çin Komünist Partisi (ÇKP) ve KMT'nin, tarafların siyasi farklılıklarla yüzleşme konusunda cesur olması gerektiğine dikkati çeken Şi, aktif bir çözüm arayışı içinde olunması gerektiğini ifade etti. Bu görüşme, Eric Çu'nun, KMT'nin başına geçtikten sonra Çin'in ana kesimine yaptığı ilk ziyaret oldu. Tayvanlıların büyük bölümü, Çin'in ana kesimiyle birleşmeye karşı çıkıyor ve Pekin yönetimine artan ekonomik bağımlılığın, bu sonuca götürecek ilk adım olabileceğinden endişe ediyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...