Geleceğin aşçıları, yağ üretimini yerinde gözlemledi

/ Kaynak: İHA
Geleceğin aşçıları, yağ üretimini yerinde gözlemledi

Ekonomi Haberleri  / İHA

'Yağda Pişirilen Tatlılar Yarışması'nda birinci olan Osmangazi Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri, Emek Yağ Fabrikası'nı gezdi.

Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Kenan Akan ve Bursa Aşçılar Derneği üyeleri ile birlikte Emek Yağ Fabrikası'nı ziyaret eden Osmangazi Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Mutfak Bölümü öğrencileri, fabrikadaki dolum ünitesi, rafine tesisi, laboratuar ve sabunhaneyi gezdi. Geleceğin aşçıları, gezi sırasında sıvı yağın üretimden dağıtım aşamasına kadar geçen süreci yerinde gözlemleme fırsatı buldu. Fabrika yetkililerinden yağdan sabunun nasıl üretildiği konusunda da bilgi alan öğrenciler, laboratuara giderek yağ ve sabunun kalite analizlerinin nasıl yapıldığını da inceledi. Merak ettikleri konularda fabrika yetkililerine sorular soran öğrenciler, Bursa Aşçılar Derneği üyelerinden de mesleklerinin incelikleri noktasında da bilgiler aldı.

Ziyaretin kendileri adına oldukça faydalı geçtiğini belirten Osmangazi Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri, "Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Yağda Pişirilen Tatlılar Yarışması'nda birinci olduk. Yarışmadaki başarımız neticesinde Osmangazi Belediyesi, sıvı yağın, üretimden dağıtım aşamasına kadar geçen sürecini yerinde gözlemlememiz adına, bizlerin Emek Yağ Fabrikası'nı gezmemizi sağladı. Gezi sırasında fabrika yetkililerinden atık yağın doğa için ne kadar zararlı olduğunu öğrendik ve Osmangazi Belediyesi'nin atık yağların doğaya verdiği zararların önüne geçmek adına düzenlediği Bitkisel Atık Yağ Toplama Projesi'nin önemini çok daha iyi kavradık" dedi.

Bursa Aşçılar Derneği Başkan Vekili Necmettin Baştürk de, gezinin hem öğrenciler, hem de dernek üyesi aşçılar için verimli olduğunu söyledi. Baştürk, "Atık yağlar doğa için büyük zarar teşkil ediyor. Osmangazi Belediyesi, atık yağların doğaya verdiği zararın önüne geçmek için Atık Yağ Toplama kampanyası düzenliyor. Bu kampanyayı yakından takip ediyoruz. Böyle önemli kampanyaları hayata geçirdiği için Osmangazi Belediyesi'ni tebrik ediyoruz" diye konuştu.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...