'Firari böcek'ler sanık sandalyesinde!

'Firari böcek'ler sanık sandalyesinde!

GÜNDEM Haberleri

Romanya'da yakalanan tutuklu eski polisler, ilk defa hakim karşısına çıktı…

Ebru Karatosun ANKARA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde çalışma ofisi ve konutuna 'böcek' tabir edilen dinleme cihazı yerleştirilmesiyle ilgili davanın 5'nci duruşması dün görüldü. Ankara 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, dinleme cihazlarını yerleştirdiği iddia edilen ve firariyken Romanya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilen eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdür Yardımcısı Sedat Zavar ile eski polis memuru İlker Usta ilk kez katıldı.
Böcek arama yetkisi olduğunu belirten tutuklu sanık Sedat Zavar, iddiaları reddetti. "Başbakanlık ve konutta çalışanlar da arama taramada bize iştirak etmişlerdir" diyen Zavar, nbsp;sanıklardan eski Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanı Mehmet Yüksel'in, "Ben, belirtilen tarihlerde kimseye arama izni vermedim" dediğini hatırlatması üzerine şunları söyledi: "Ben 'İzinsiz girdim' demiyorum. 'Girdim' de demiyorum. Bana bu hususta emir ve talimat veren (firari sanık) Ali Özdoğan'dır. nbsp;
Sanık polis İlker Usta'nın da suçlamaları reddettiği duruşmada, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan'da tanık sıfatıyla ifade verdi. Doğan, "Bulunduğumuz yerlerde rutin arama tarama faaliyeti yapılırdı. Böyle bir casusluk malzemesi bulunduğunu sonradan öğrendim. Mahkeme heyeti, Savcı Şaban Yavuz'un talebi doğrultusunda sanıkların tutukluluklarının devamına karar vererek duruşmayı 25 Mayıs'a erteledi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...