ÖSYM soruşturmasından çıkan ilginç yazışmalar

ÖSYM soruşturmasından çıkan ilginç yazışmalar

GÜNDEM Haberleri

Kopya skandalından sonra görevden alınan ÖSYM Bilgi İşlem Daire Başkanı, maille poker arkadaşı için kişiye özel sınav sonucu açıklamış.

Soruların çalınması sebebiyle iptal edilen 2010 KPSS ile ilgili soruşturmada ilginç bilgilere ulaşıldı. Skandalın patlak vermesinin ardından ÖSYM Bilgi İşlem Daire Başkanı Mustafa Tütüncü ile aynı kurumda çalışan dershaneci eşi Gönül Tütüncü'nün de bulunduğu 10 kişi görevden alınmıştı. nbsp;
4 yıl boyunca dosyayı "uykuya yatıran" ve sonrasında soruşturmadan alınan Ankara Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan'ın inceletmediği Mustafa Tütüncü'ye ait bilgisayardan çıkan mesaj trafiğinin içerdiği detaylar oldukça çarpıcı. Tütüncü'ye gönderilen bir e-mail 'Dilek %CUSTOM_cn@hotmail.com.cn' adresinden postalanmış. Söz konusu e-mail adresi Çin kaynaklı. Fakat mail Google'da arandığında Fethullah Gülen Web sitesi çıkıyor. Mailde, Gülen'in derlediği "Dua Mecmuası" kitabından çeşitli duaların okunması tavsiye ediliyor.
MAİLLE?SINAV?SONUCU
Mail trafiğine göre ise Tütüncü'nün sürekli poker oynamak için bir araya geldiği arkadaş gurubu bulunuyordu. Mustafa Tütüncü bunlarla poker oynamak için ABD'nin kumarhaneleriyle ünlü Las Vegas kentine kadar gitti. Bu ziyaretin ve poker giderlerinin nasıl karşılandığı ise merak konusu oldu. Bilgisayardan çıkan onlarca e-mailden birinde, poker arkadaşı, ÖSYM'nin her türlü bilgisine erişebilen Tütüncü'ye sınava girecek oğlunun nüfus cüzdanının fotokopisi gönderiyor. Tütüncü de arkadaşına oğlunun sınavı için başarılar diliyor. Bir başka mailde ise ÖSYM'ye iş yapan poker arkadaşı Mustafa Tütüncü'den, sonuçlar açıklanmadan önce bir tanıdığının sınav sonuçlarını istiyor. Tütüncü de kabul ederek sonuçları gönderiyor.
ZENGİNLEŞTİ!
Ankara Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan, dosyaya baktığı dönem ilgili ismi inceleme altına aldıklarını söylemişti. Ancak detaylar savcı değişikliğinden sonra ortaya çıktı. Soruşturma çerçevesinde Mustafa Tütüncü'nün eşinin bir dershanesi olduğu ve Denetleme Kurulu'nun soruşturmasında, Tütüncü'lerin mal varlıklarının arttığı tespit edilmişti. Toplam 3 bin 200 TL maaş alan çiftin 2 lüks daire, 1 villa ve 1 jeepi olduğu belirlenmişti. Fakat savcı Sakınan bu konu ile ilgili bir girişimde bulunmadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...