'Şampiyon olalım Ba da kral olsun!'

'Şampiyon olalım Ba da kral olsun!'

SPOR Haberleri

Transfer olduğunu her maçta daha da iyi gösteren Tolgay, performansını, takımın durumunu ve şampiyonluk yarışıyla ilgili düşünceleri paylaştı.

Beşiktaş'ın devre arasında Hamburg'dan kadrosuna kattığı Tolgay Arslan, Trabzonspor maçının kazanılmasında büyük pay sahibi oldu. Ne kadar doğru bir transfer olduğunu her maçta daha da iyi gösteren Tolgay, performansını, takımın durumunu ve şampiyonluk yarışıyla ilgili düşünceleri paylaştı.


İşte şimdi söz Tolgay'da:
"Trabzon maçında takım olarak çok iyiydik. Ben de kendi performansımı başarılı buldum. Karabük ve Kasımpaşa karşılaşmalarında da iyi oynadığımı düşünüyorum. Ancak bu mücadelelerde, rakiplerin taktiği sebebiyle daha defansif bir oyun oynamayı tercih ettim. Zaten bana da o maçlarda hücumda fazla iş düşmedi. Forvetler gerekeni yaptı ve maçı bize kazandırdılar."


'3 puanı biz kazanalım yeter'
"Her zaman takımım için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Rakibimi kolay geçebiliyorum ama benim için savunma da çok önemli. Sahada görevim oyunu kurmak ve topu doğru yere atmak. Oyunu iyi okuduğumu düşünüyorum. Özgüvenim oldukça yüksek ve yüzde 100'üme ulaşmış durumdayım. Son 1 haftadır kendimi çok iyi hissediyordum. Trabzon maçında da bu sayede başarılı bir oyun ortaya koydum. Teknik direktörümüz Slaven Bilic, oyun stilimi çok iyi biliyor. Ben de onun isteklerini sahada yerine getirmeye çalışıyorum. Benim için gol atmamın bir önemi yok. Ben atmayayım, başkası atsın, ama maçı biz kazanalım yeter."


'Büyük konuşmamak gerek'


"Artık ligin bitmesine 5 hafta kaldı. 3 takımın da son haftalara şampiyonluk mücadelesiyle girdiği bir dönem yakın tarihte hiç olmamış. Elbette şampiyon olmak istiyoruz. Ancak büyük konuşmamak gerek. Çünkü tek bir maç, her şeyi bir anda değiştirebilir. Trabzonspor maçını unuttuk. Artık kimin iyi oynadığının da bir önemi yok. 3 puanı aldık ve şimdi önümüzde Gaziantepspor karşılaşması var. Her maç çok zor ve 'kolay' diye de bir şey yok. Hata yapan, bedelini ağır öder. Biz bu süreci kayıpsız geçmek istiyoruz. Sadece Galatasaray derbisi değil, her karşılaşmamız final niteliğinde. Ne olacağını söylemek zor. Belki 3 maç, belki de 4 maç kazanan şampiyon olacak. Umarım sezon sonunda mutlu sona ulaşan taraf biz oluruz."


'Şampiyon olalım Ba da kral olsun!'
"Takım arkadaşlarım moral olarak harika durumdalar. Örneğin Demba Ba, yabancı kuralı sebebiyle Trabzonspor karşılaşmasında yedek kaldı. Büyük bir oyuncu olmasına rağmen bir kere bile suratını asmadı. Tam aksine oyuna girer girmez golünü attı ve kazandığımız 3 puanda bize büyük katkı sağladı. İnşallah biz şampiyon oluruz, Ba da kral olur. İşte o zaman harika bir iş yapmış oluruz."


'15 dakikada tepki bitti'
"Trabzonspor karşılaşmasında bana karşı tepkiler olacağını bekliyordum. Zaten topu ayağıma ilk aldığımda da, tribünlerden aleyhime tezahüratlar yapıldı. Ancak maç içinde konsantrasyonumu yüksek tuttuğum için bunlara hiç takılmadım. Dış etkenlerden etkilenmiyorum. Zaten 10-15 dakika böyle bir şey yaşandı. Sonrasında Trabzonspor taraftarları olumsuz bir şey yapmadılar."


'Haftada iki maç biraz yormuştu'
"Geçtiğimiz haftalar benim adıma biraz zordu. Çünkü ligin yanı sıra hem Türkiye Kupası hem de Avrupa Ligi'nde maça çıkıyorduk. Daha önce Almanya'da Hamburg'da oynarken, haftada tek maç yapıyordum. Burada ise haftada iki maç yapmaya başladım. Buna alışmak da kolay değildi. Şimdi daha fazla dinlenme imkanı buluyor ve maçlara daha güçlü çıkabiliyorum."


'Eşim bana hep destek oluyor'
"Takıma ve İstanbul'a uyum konusunda şu an çok daha iyi durumdayım. Şehri fazla gezme fırsatım olmadı ama burası harika bir yer. Tabii ki doğduğumuz ve büyüdüğümüz yer Almanya'yı da özlüyoruz. Maçlar dışında ise vaktimi eşim ve oğluma ayırıyorum. Genellikle dışarıya akşam yemekleri için çıkıyoruz. Eşim sağolsun bana çok destek veriyor. Başarılı olmamda payı büyük."


'Maçlardan önce dışarı çıkmam'
"Çok fazla gece gezmelerim yok. Özellikle maçlar öncesi kendime koyduğum kurallarım var. Örneğin bir maça 3 ya da 4 gün kala, asla akşam dışarı çıkmam. 9'dan önce mutlaka evde olurum. Benim için maç konsantrasyonu o zamandan başlar. Sakalımdaki saç kıran ise Beşiktaş'a gelmeden önce vardı. İyileşme sürecine girdim. Bunlar ufak şeyler. Daha önemli bir şey olmasın yeter."


Kaynak: nbsp;Fanatik


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...