Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mescid-i Aksa'da gerginlik: 3 Filistinli kadın gözaltına alındı

/ Kaynak: AA
Mescid-i Aksa'da gerginlik: 3 Filistinli kadın gözaltına alındı

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail polisinin Mescid-i Aksa'ya girmek isteyen Yahudi yerleşimcilere tepki gösteren 3 Filistinli kadını gözaltına aldığı bildirildi.

İslami Vakıflar İdaresi'nden yapılan açıklamada, "İsrail polisi, Mescid-i Aksa'da bulunan ve orada ders gören Filistinli kadınlara copla vurdu ve bazılarını iterek düşmesine sebep oldu" denildi. Olaya tepki gösteren Mescid-i Aksa'daki görevlilerin ve orada bulunanların kadınları koruması üzerine arbede yaşandığı belirtilen açıklamada, İsrail polisinin 3 Filistinli kadını gözaltına aldığı kaydedildi. Öte yandan İsrail Polis Sözcüsü Luba es-Semri, yaptığı yazılı açıklamada "Mescid-i Aksa'da gayrimüslim ve yabancıların ziyaretine engel olan 3 kadın gözaltına alındı" ifadelerini kullandı. Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor. Yahudi yerleşimciler ve İsrailli yetkililer zaman zaman Aksa Külliyesi'ne girerek cemaat ile eğitim görenleri taciz ediyor. Bu tür ihlaller nedeniyle sık sık gerginlik yaşanıyor.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...