Öğrenciler trafik parkında hem eğlendi hem öğrendi

Öğrenciler trafik parkında hem eğlendi hem öğrendi

YAŞAM Haberleri

Türkiye'de alanında ilkleri barındıran Küçükçekmece Belediyesi Trafik Eğitim Parkı, Trafik Haftası'nda yüzlerce öğrenciye eğitim verdi.

Parkta uygulamalı trafik kurallarını uzmanlarından öğrenen öğrenciler, eğlenceli dakikalar geçirdi. Geçtiğimiz hafta açılışı yapılan Halkalı Atakent'teki Trafik Parkı'ndaki eğitimler tüm hızıyla devam ediyor. Trafik Haftası nedeniyle bugün gerçekleştirilen etkinlikte, ilçe genelindeki bazı okul öğrencileri ile Küçükçekmece Bilgi Evi öğrencileri trafik kurallarını eğlenerek öğrendi. Trafik Parkı eğitmenlerinin yanı sıra Küçükçekmece Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Muzaffer Varol ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'ne bağlı polis memurları da öğrencilere trafik kurallarıyla ilgili önemli bilgiler verdi. Polis memurlarının oyunlarla trafik kurallarını öğrettiği eğitimde, oldukça renkli sahneler yaşandı. nbsp;
Öğrenciler trafik parkında hem eğlendi hem öğrendi
GENEL TRAFİK EĞİTİMİNDEN İLK YARDIM DERSLERİNE nbsp;

Parkta, haftada 500 öğrenciye karşıdan karşıya geçme, ilk yardım, trafik işaretleri gibi konularda genel trafik eğitimi ile öğrenciler için hazırlanmış özel eğitim parkurunda uygulamalı eğitim veriliyor. Trafik Eğitim Parkı'nda öğrenciler, köprü-kavşak kullanımı, trafik kurallarına uyarak araç sürme gibi konuların yanı sıra, park içerisinde yer alan hastanede ise ilk yardım dersleri görüyor. Ayrıca park içerisinde Küçükçekmece ilçesinde bulunan engelli çocuklar için Engelliler Trafik Eğitim Sınıfı da bulunuyor. nbsp;
Öğrencilere verilen eğitimler sonunda ise Küçükçekmece Belediyesi tarafından sınıf öğretmenlerine 'Trafik Eğitim Parkı Sertifikası' ve öğrencilere çeşitli hediyeler veriliyor. Haftada 6 gün hizmet veren Küçükçekmece Belediyesi Trafik Eğitim Parkı, yoğun talep üzerine Küçükçekmece ilçe okullarından sonra diğer ilçelerdeki okul öğrencilerine de eğitim verecek.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...