Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Uyuşturucu çeteleri askeri helikopter düşürdü: 15 ölü

/ Kaynak: AA
Uyuşturucu çeteleri askeri helikopter düşürdü: 15 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Meksika'nın batısında yer alan Jalisco eyaletinde bir uyuşturucu çetesine yönelik operasyon sırasında saldırıya uğrayan helikopter düştü.

Ulusal Savunma Birimi yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, Jalisco'da devriye gezen helikopter saldırganların ateş açması sonucu zorunlu iniş yaptı. Yetkililer, helikopterdeki 15 askerin hayatını kaybettiğini bildirdi. Jalisco Valilik sözcüsü Gonzalo Sanchez, polisle çete üyeleri arasında çıkan bir çatışmada ise bir polis memuru ve bir vatandaşın yaşamını yitirdiğini belirtti. Jalisco'nun kırsal bölgesinde Puerto Vallarta'dan Guadalajara'ya gitmekte olan polis konvoyuna 7 Nisan'da kimliği belirsiz silahlı kişilerce düzenlenen saldırıda, 15 polis memuru ölmüş ve 5 polis de yaralanmıştı. Jalisco eyaletinde Meksika'nın en güçlü uyuşturucu karteli olarak kabul edilen "Jalisco Yeni Nesil" isimli kartelin hakim olduğu biliniyor. Kartelin lideri Heriberto Acevedo Cardenas, 23 Mart'ta polisle çete arasında çıkan çatışmada öldürülmüştü.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...