Başbakan'dan HDP'ye net uyarı

Başbakan'dan HDP'ye net uyarı

Politika Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Muş'ta, partisinin mitinginde halka hitap etti.

İşte o konuşmadan satır başları

Selam olsun, selam olsun, selam olsun. Sultan Alparslan'a onun askerlerine selam olsun. Muş'un her yanına selam olsun. Gerçekten olağanüstü bir misafirperverlikle bizi karşıladınız. Sizin de bizim üzerinizde başımız gözümüzün üzerinde yeriniz var. Keşke vaktim olsa da herbirinizin evine gelebilseydim. Bana çorti ikram ederdiniz değil mi? İnşaallah gün gelecek, ilk ziyaretlerimden birini Muş'a yapacağım. Bütün bu topraklarda barışı, huzuru inşa etmeye var mısınız?

"BU TOPRAKLARDA HEP İKİ SİYASET OLDU"

1071'te Muş'ta Malazgirt'te başladı. Biz 2023 derken Cumhuriyeti, 2071 dediğimizde de Malazgirt'in 1000. yılını kastediyoruz nbsp; 1071'den bu yana topraklarda hep iki siyaset oldu. Ezeli kardeşliği pekiştirmek isteyenler ve bu kardeşliğe sekte vurmak isteyenler. Çözüm süreci derken bu kardeşlikten bahsediyoruz. Hep birlikte inşa edeceğimiz Türkiye'den bahsediyoruz.İnadına kardeşlik, inadına özgürlük, inadına demokrasi diyecek miyiz? Biz bu milleti bir ve beraber kılmak için dertliyiz. Biz çözüm süreci derken kardeşliğin sürdüğü eşit vatandaşlık ilkesinin olduğu yeni Türkiye'yi kastediyoruz.

"ESKİ TÜRKİYE BİR DAHA GELMEYECEK"

Eski Türkiye bir daha gelmeyecek, başörtüsü zulmü bir daha olmayacak. Bir daha 28 Şubat zihniyetine izin vermeyeceğiz. Diyanet işleri ile uğraşarak Malazgirt Zaferi'nden bu yana gelen kardeşliği yıkmak istiyorlar. Olağanüstü hali kim kaldırdı? İşte AK Parti demokrasinin önünü açtı. 12 Eylül'den sonra Türkiye'de anadiliyle şarkı söylemek bile yasaktı. Bu yasakları kim kaldırdı? Onlar konuşur...HDP bu süreçte hiç destek vermedi, çaba göstermedi. Hep silahı kullanmaya kalktı. Faili meçhul cinayetler vardı 90'larda. Bizim hükümetimiz zamanında faili meçhul cinayet olmadı. Kim nbsp; kaldırdı ortadan bu durumu? TRT Şeş'i kim kurdu? Güzel Kürtçemiz, güzel Türkçemiz hepsi bizim dilimiz. nbsp; Anneler çocuklarıyla kendi dillerinde konuşamıyordu, bu yasağı AK Parti kaldırdı. Teröre baskıya, yiğit Kürt kardeşlerim izin verir mi? Baskıya boyun eğer misiniz? Şimdi de HDP'nin bu bölgede uygulamak istediği baskıya karşı en büyük destekçimiz sizlersiniz.

'Kudüs Yahudilerindir' diyen duysun

- Bu topraklarda hep birlikte yaşamışız bize sığınan mazlum kardeşlerimizi mazluma teslim eder miyiz, Türk, Arap, Müslüman, Yezidi'yi teslim eder miyiz? Etmeyiz çünkü bizim için esas olan insandır. Onun için Yeni Türkiye Sözleşmesinde önce insan dedik. Biz tek millet derken, Sultan Alparslan'ın, Sultan Selahaddin Eyyubi'nin omuz omuza verdiği milleti kastediyoruz. Onun ordusuyla Kudüs'e yürüyen milleti kastediyoruz. Birileri duysun. 'Kudüs Yahudilerindir' diyen duysun. Aziz Kürt kardeşlerimiz, Türk kardeşlerimiz, biz Kudüs'ün İslam kimliğini yok etmek isteyenlere fırsat verir miyiz? Biz millet derken, millet-i İbrahim'i kastediyoruz, tevhidi kastediyoruz, tarihi beraberliği, birliği kastediyoruz. O anlamda hepimiz tek bir milletiz. Adalet arayan milletiz, vahdetle yürüyen milletiz.

- Meclis görüşmelerindeki "İstanbul'u kaderi Saray Bosna'nın kaderidir" dedim, bir HDP'li vekil çıktı "Neden İstanbul'un kaderi Diyarbakır'ın kaderidir demiyorsunuz" dedi. Dedim ki o gafile, arkadaşa "Bunu söylemeyi zul adlederiz" Dışarıda olan için bu söylenir içeride olan için bu söylenmez. Diyarbakır biziz, biz Diyarbakırız.


"TERÖRLE BARIŞ YANYANA OLMAZ"

Demokrasi ile silah, terörle barış yan yana olmaz. HDP ya terör dilini kullanacak, ya da barış dilini kullanacaklar. Siyaset yapacaklarsa, barış içinde özgürlüklerini konuşacaklarsa gelsinler. Dağdan insinler. Ama silaha yönelirlerse, bune ne biz izin veririz ne de bu meydanı dolduran insanlar izin verir.

"KARDEŞLERİMİZİ GERİ VERMEYİZ"

Bütün Türkiye'ye sesleniyorum barış dilini egemen kılalım. Yeni Türkiye'yi yükseltelim. Çözüm sürecine kararlı bir şekilde devam edelim. Tam neticeye giderken birileri 6 7 Ekim olaylarını çıkardı. Bu vandalizme karşı duralım. Kobani'de öldürülen her Kürt kardeşim bizim kardeşimizdir. 6 7 Ekim'de Kürt kardeşlerimizi bağrımıza basarken Kılıçdaroğlu diyor ki bütün Suriyeli'leri geri göndereceğim bayır bucak Türkmenleri de bizim kardeşimizdir. Demirtaş'ın sesi çıkmıyor. Bizim sesimiz çıkıyor. Gelen bütün kardeşlerimin başımızın üstünde yeri var.Bu topraklarda hep beraber yaşamışız. Bize sığınan mazlum kardeşlerimizi geri vermeyiz.

##tgvideo##

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...