Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Paralel'in kurban oyunları

'Paralel'in kurban oyunları

GÜNDEM Haberleri

Kurban bayramında on binlerce bağış toplayan paralel kurumların, buna karşılık çok az hayvan kestiği onları da kamuya sattığı öne sürüldü.

Paralel yapıya yönelik derinleşen operasyonlar, akıllara durgunluk veren usulsüzlükleri ortaya çıkartıyor. Başta KPSS ve TÜBİTAK olmak üzere birçok soruşturmada gözaltına alınan zanlıların ifadeleri sonrasında yapılan incelemelerde "himmet" adı altında toplanan yardımların, paralel yapıya kaynak sağlamak amacıyla kullanıldığı iddia edildi. Paranın yanı sıra paraya çevrilebilen her türlü yardımı içine alan bağışların arasında büyük ve küçükbaş hayvanların da bulunması üzerine polis, toplanan hayvanlara ait etlerin "Paralel Yapı"yla bağlantılı firmalarca işlenerek kamu kurum ve kuruluşlarına satıldığını belirledi. Yapılan ilk tespitlerde bağış adı altında toplanan on binlerce hayvandan çok az bir bölümünün kurban edildiği görüldü. Kurban edilmeyen büyük çoğunluktaki diğer büyük ve küçükbaş hayvanların ise "Paralel Yapı" ile bağlantılı firmalarca kesilerek işlendiği öne sürüldü. Etlerin, bazı kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelerin düzenlediği ihalelere girilmek suretiyle kamuya satıldığı da iddia edilirken, söz konusu ihale kabul ve ihale komisyonlarında da "Paralel Yapı"nın izlerine rastlanıldığı belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...