Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

2 farklı şehir, 2 büyük rezalet

2 farklı şehir, 2 büyük rezalet

GÜNDEM Haberleri

Doğu ve Güneydoğu'daki HDP yönetimi altındaki belediyeler 'etnik siyaset' yapmaktan, hizmet üretmeye fırsat bulamıyor.

HDP'li belediyeler halkı canından bezdirdi. Sokaklardaki çöplerden yollardaki çukurlardan bıkan vatandaşın sesi duyulmuyor. Belediyeler halka hizmet vereceklerine Kobaniye yardıma koşuyor. Bölge halkının taleplerine cevap vermeyen ve belediyecilik faaliyetlerini gerçekleştirmeyen zihniyetin bu hareketi de bölge halkı tarafından büyük tepkiyle karşılanmıştı.

Kent merkezi 500 bin olan Batman Belediyesi'nde çöpler toplanmıyor. Batman'da yollarda toplanmayan çöpler yüzünden koku ve sineklerden durulmazken, sokaklarda başıboş dolaşan hayvanlardan halk şikâyetçi. Çocukların oyun, yaşlıların dinlenme alanı olan parklar madde bağımlılarının evi haline geldi. Birçok cadde ve sokaklarda bulunan çukurlar yüzünden halk yürüyemez hale geldi. En önemli sorun ise, susuzluk. nbsp; İsyan eden halk karşısında muhattap bulamıyor.

70 bine yakın nüfuslu Hakkari'de kanalizasyon şebekesi yok. Bu yüzden atık suların bir kısmı açık alanlara, bir kısmı da ZAP suyuna akıyor. Kent içme suyu sorunu da yaşıyor.

Diyarbakır'da bazı mahallelerde üst üste atılmış çöp torbaları günlerce alınmayı bekliyor. Çaresizlikten yakılan çöpler ise şehri dumana boğuyor.

Van'daki belediyecilik rezaleti 2013'te su yüzüne çıktı. Yerel basının da sıklıkla dile getirdiği skandalı o dönem Başbakan olan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dile getirmişti.

Mardin'de Büyükşehir Belediyesi büyük bir skandala imza atarak kaldırımları otoparka çevirdi. Düzenlemelerde engelli vatandaşlar hiç dikkate alınmadı.

Diyarbakır, Van, Mardin Büyükşehir ile Batman, Kayapınar, Bağlar, Sur, Yenişehir, Kızıltepe ve Nusaybin Belediyeleri'nin itfaiye, kepçe, vidanjör ve kamyonlarından oluşan 32 araçlık konvoyu Kobani'ye geçirmişti.

(AKŞAM)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...