Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde saldırı: 30 ölü

/ Kaynak: AA
Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde saldırı: 30 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde etnik Bantu grubuna mensup milislerin düzenlendiği saldırıda 30 Pigmenin öldüğü bildirildi.

Yerli Pigme Topluluğu Derneği'nin Başkanı Bienvenu Kalunga, milislerin ülkenin güneyinde bulunan Kuzey Katanga eyaletine bağlı Nyunzu bölgesinde 30 Pigmeyi bıçakladığını belirtti. Saldırıyı kınayan Kalunga, Demokratik Kongo Silahlı Güçleri'nin (FARDC) ve BM İstikrar Misyonu'nun (MONUSCO) acilen bölgeye operasyon düzenlemesini istedi. Kalunga, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde halkların barış içinde yaşaması için ülkenin güvenliğinden sorumlu yetkililere bölgedeki sorunları yakından takip etmeleri çağrısında bulundu. FARDC komutanlarından General Kifwa ise müdahale için etnik gruplar arasında başlatılan uzlaşma görüşmelerinin sona ermesinin beklendiğini, aksi taktirde çatışmaların artabileceğini söyledi. MONUSCO Başkanı Martin Kobler geçen hafta, Kuzey Katanga'daki etnik çatışmaları önlemek amacıyla bölgeye çok sayıda asker konuşlandırılacağını açıklamıştı. Orta Afrika'nın ilk sakinlerinden olan ve boyları 1,5 metreyi aşmayan Pigmeler Papua Yeni Gine ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde yaşıyor. Belçika'dan bağımsızlığını ilan eden, 68 milyon nüfuslu Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ndeki 200'den fazla etnik grubun yüzde 80'i Bantulara mensup. Sık sık etkin gruplar arasında çatışmalara sahne olan ülkede yaklaşık 50 bin Pigme bulunuyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...