Yellen: 'Hiçbir balon işareti görmüyorum'

/ Kaynak: AA
Yellen: 'Hiçbir balon işareti görmüyorum'

Ekonomi Haberleri  / AA

Fed Başkanı Yellen, bankaların risklerini azaltacak adımlar atmak için hazır olduklarını söyledi ve "Hiçbir balon işareti görmüyorum" dedi.

Fed Başkanı Yellen, bankaların risklerini azaltacak adımlar atmak için hazır olduklarını söyledi. Yellen, "Hiçbir balon işareti görmüyorum. Hisse senedi değerlemeleri oldukça yüksek. Finansal istikrara yönelik riskler çok yüksek değil" dedi

ABD Merkez Bankası Fed Başkanı Janet Yellen, düşük faiz seviyelerinin istihdamı ve büyümeyi desteklediğini söyledi.

ABD'de uzun vadeli faizlerin çok düşük seviyede olduğunu belirten Yellen, kısa vadeli faizlerin artırılmasıyla uzun vadeli faizlerin sıçrama gösterebileceğini ifade etti.

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Washington'da düzenlediği bir toplantıya katılan Yellen "Hiçbir balon işareti görmüyorum. Hisse senedi değerlemeleri oldukça yüksek. Finansal istikrara yönelik riskler çok yüksek değil" ifadelerini kullandı.

Bankaların risklerini azaltmak adına yeni adımlar atmak için hazır olduklarını söyleyen Yellen "Batamayacak kadar büyük şirketler için yeni adımlar yolda" diye konuştu.

Düzenlemelerin finansal sistemin direncini artıdığını ifade eden Yellen, gölge bankacılığın hızlı büyümesinin regülasyonda büyük bir boşluk bıraktığını söyledi.

Washington'da IMF tarafından düzenlenen ve tüm dünyadan kadın ekonomistlerin katıldığı konferansta konuşan Yellen, regülatörlerin küresel kriz öncesinde tek tek şirketlere çok fazla odaklandıklarını, tüm finansal sistemin güvenliğine yeterince odaklanmadıkları eleştirisinde bulundu.


Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...