Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Trabzonspor'un stat inşaatında sıra çatıda

/ Kaynak: AA
Trabzonspor'un stat inşaatında sıra çatıda

SPOR Haberleri  / AA

Türkiye'nin deniz yüzeyi doldurularak inşa edilen ilk stadı özelliğine sahip olan Akyazı Stadı Projesi'nde çatı yapım çalışmalarına başlandı

Akyazı mevkisinde deniz dolgu alanının tamamlanmasının ardından 24 Kasım 2013'te temeli atılan 41 bin 461 seyirci kapasiteli stattaki çalışmalar, aralıksız sürdürülüyor. Trabzonspor Kulübü'nün Akyazı Stadı Projesi'nden sorumlu yönetim kurulu üyesi Erol İbrahimağaoğlu, AA muhabirine, kaba inşaatın yüzde 98'lik bölümünün tamamlandığını statta, şu an için çelik çatı imalat ve montajın devam ettiğini anlattı. Protokol tribününün üst kısmındaki çelik çatı montajının yapıldığını belirten İbrahimağaoğlu, alt yapı çalışmaları ve dolgu işlemlerinin de sürdüğünü kaydetti.
İbrahimağaoğlu, stadın çatısının, çevre dostu, kendini temizleme ve hava kirliliğini giderme özelliğine sahip "akıllı çatı" diye bilinen "smart roof" sisteminde inşa edileceğine vurgu yaparak, stadın çatısının 245 dönümlük alanın hava kirliliğini temizleme gücüne sahip olacağını ifade etti.

Trabzonspor'un stat inşaatında sıra çatıda
Akyazı Stadı'nı 2015-2016 sezonunun ikinci yarısına yetiştirmeye çalıştıklarını belirten İbrahimağaoğlu, "Çatı kaplamada çelik konstrüksiyon imalat ve montaj işi devam ediyor. Sadece stat inşaatının bitmesi yeterli değil. Burada valiliğimize, Trabzon Büyükşehir Belediyemize büyük görevler düşüyor. Stat çevresindeki iç yollar, enerji, çevre düzenleme, doğal gaz işlemlerinin bir an önce başlanması gerekiyor" diye konuştu.
İbrahimağaoğlu, tribün koltuk renklerini taraftarların seçeceğini dile getirerek, şu anda koltukların alım işlemleriyle ilgili çalışmaların olduğunu söyledi.
- "3-4 önemli markayla görüşüyoruz"
İbrahimağaoğlu, Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun stadın isim hakkı ve sponsorluğu konusunda önemli görüşmeler yaptığını belirtti.
Bununla ilgili 3-4 önemli markayla görüştüklerini anlatan İbrahimağaoğlu, "Bizim için en iyi fiyatla ve en iyi marka olan firmayla anlaşmaya gideceğiz. Örnek localarımız tamamlandı. Yakın zaman içerisinde loca satışlarımız da başlayacak. Soran ve isteyen bir çok iş adamı ve taraftarımız var" dedi.
Trabzonspor taraftarlarına modern bir tesis kazandırılacağını belirten İbrahimağaoğlu, bu statta en yakın zamanda şampiyonluklar yaşamak istediklerini kaydetti.
- Kompleksin özellikleri
Avrupa'nın en modern spor tesisleri arasında gösterilen Trabzon Akyazı Spor Kompleksi projesinde, stadın yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binası, kamp eğitim merkezi, açık spor tesisleri, 2 doğal çim saha, 5 sentetik çim saha, paket arıtma tesisi ile açık otopark bulunuyor.
Akyazı Spor Kompleksi'nin temel atma töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde, Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın katılımıyla 24 Kasım 2013'te yapılmıştı.
- Çatı yüzeyi sürekli temiz tutuluyor
Akyazı Spor Kompleksi Stadı'nda uygulanacak "smart roof" sistemi, fotokatalitik özelliği bulunan titanyum oksit kaplama sayesinde, yüzeyindeki organik maddelerden oluşan kirleri ve çevreye zararlı partikülleri ayrıştırıyor, bu partikülleri nitrata dönüştürerek çatı yüzeyini sürekli temiz tutuyor.
Çatıda kullanılan hafif malzemeyle stadın içinde taşıyıcı direk kullanılmadan germe yöntemi uygulanıyor. Bu sayede seyir konforu da artıyor.


SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...