Şanlıurfa'daki patlamanın nedeni belli oldu!

/ Kaynak: İHA
Şanlıurfa'daki patlamanın nedeni belli oldu!

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Şanlıurfa'da 29. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda patlama meydana geldi. Patlamanın nedeni belli oldu

ŞANLIURFA 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı atış poligonlarının yanında bulunan boş alanda kullanım süresi dolan antitank mayınların arazide imhası sırasında büyük gürültü ile patlama meydana geldi.Kent merkezinde paniğe neden olan ve çevredeki ev ve işyerlerinin camlarının kırılmasına yol açan patlamanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Şiddetli patlama saat 14.55 sıralarında kent merkezindeki Necmettin Cevheri Bulvarı üzerinde bulunan 20'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı' sahasındaki Maşuk bölgesindeki atış poligonu yakınlarında meydana geldi. Askeri yetkililer, boş bir arazide eski mayın ve mühimmatları kontrolü imha ederken büyük bir gürültüyle patlama meydana geldiğini söyledi.


Kent merkezinde de duyulan patlamayla birlikte bölgeden dumanlar yükselirken, ihbar üzerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi olay yerine sevk edildi. Şiddetli patlama sırasında çevrede bulunan birçok ev ve işyerinin camları kırıldı. Bir kreşin de camlarının kırılması üzerine aileler, buraya akın ederek, korku içerisindeki çocuklarını evlerine götürdü. Patlamanın ardından askerler ev ve işyerlerinde meydana gelen hasarla ilgili tespit yaptı.Genelkurmay kaynakları, ilgili yerlere bilgi verildikten sonra kullanım süresi dolan antitank mayının arazide planlı ve kontrollü imha edilmesi sırasında patlamanın meydana geldiğini bildirdi.


VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI


Şanlıurfa Valiliği, 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda meydana gelen patlamaya ilişkin açıklama yaptı. Valilik, kontrollü patlama yapıldığını ve çevredeki yerleşim alanlarında küçük çaplı hasar oluştuğunu bildirirken açıklamada şu bilgilere yer verdi:


"Bugün saat 14.00'da ilimiz 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda kullanılmayan mühimmatın imhası için kontrollü patlatma yapılmıştır. Patlatma esnasında civardaki yerleşim yerlerinde cam kırılmaları şeklinde ufak çaplı hasar meydana gelmiştir. Vatandaşların kırılan camları tazmin edilecektir."

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...