LG'den iPhone 6 ve Galaxy S6'ya rakip

/ Kaynak: İHA
LG'den iPhone 6 ve Galaxy S6'ya rakip

TEKNOLOJİ Haberleri  / İHA

LG'nin yeni telefonu G4, iPhone 6 ve Samsung Galaxy S6'ya rakip oldu.

Son yıllarda çıkardığı G serisi akıllı telefonlarla Apple ve Samsung'a kafa tutan Güney Kore merkezli LG firması, bu kez de iPhone 6 ve Galaxy S6'ya rakip olacak G4'ü piyasaya sürmeye hazırlanıyor. G4'ün en sıra dışı özelliği ise opsiyonel olarak el işçiliğiyle üretilen 6 farklı renkli hakiki deri arka kapakla gelmesi. Sebze yağıyla işlenen deri kapaklar pürüzsüz ve daha lüks bir hissiyat veriyor. Deri kapağın yanı sıra standart olan altın, gri ve beyaz renkli plastik arka kapaklar tercih edilebiliyor.

LG, amiral gemisi telefonu G4'ün zarif kavisli gövdesiyle S6 ve iPhone 6'dan iki kat daha dayanıklı olduğunu öne sürüyor. 148.9 x 76.1 x 6.3 – 9.8 mm boyutlarına sahip LG G4'ün ağırlığı 155 gram olacak.

nbsp;G4'ü diğer akıllı telefonlardan ayıran bir diğer özellik ise açma kapama ile ses tuşlarının telefonun yan kısmından ziyade arka panelinde bulunması. LG'ye göre bu tasarım, tuşlara ulaşımı daha kolay hale getiriyor.

YENİ EKRAN TEKNOLOJİSİ
nbsp;LG, IPS Quantum Display adını verdiği yeni ekran teknolojisiyle de G4'ü öne çıkarmayı hedefliyor. G4'ün 5.5 inç büyüklüğündeki ekranı daha parlak bir görüntü ve daha canlı renkler sunmak için tasarlanmış. 2560'ya 1440 çözünürlüğüyle dikkat çeken telefonda yazılar daha keskin ve renkler daha gerçekçi gözüküyor.

KAMERA
LG G4'ün kamerası iPhone 6 ve Galaxy S6'nın kameralarından üstün gelmesi için üretilmiş. 16 Megapiksel kamera, 1.8 diyafram aralığı ile daha fazla ışık yakalayarak, her türlü ışık altında güzel fotoğraflar çekilebilmesine imkan sağlıyor.

LG, G4'ün ayrıca, görünen ve görünmeyen ışık dalgalarını algılayarak renklerin daha doğru çıkmasını ve gözün gördüğüne daha yakın fotoğraflar çekilebilmesini sağlayan renk spektrumu sensörüne sahip olduğunu söylüyor.

İŞLETİM SİSTEMİ
LG G4, Android işletim sisteminin sonuncusu olan 5.1 Lollipop'u kullanıyor. Samsung ve HTC gibi LG de çeşitli ikonların ve ayar menülerinin görünüşünü değiştirerek Google'ın geliştirdiği işletim sistemine kendi dokunuşunu yansıtmış.

Telefona ayrıca ekran parlaklığının yanı sıra kablosuz bağlantı ve ses ayarlarını yapabilmek ve LG'nin QSlide uygulamaları adını verdiği aplikasyonları açmak için yeni ayar menüleri eklenmiş.

Video oynatıcı ve hesap makinesi gibi aplikasyonları içeren QSlide uygulamaları, telefonda aynı anda kendi ekranlarında açılabiliyor, tıpkı bir bilgisayarda olduğu gibi ekran üzerinde sağa sola oynatılabiliyor, tam ekran yapılabiliyor veya daha sonra kullanmaya devam etmek üzere küçültülebiliyor.

LG bunların yanı sıra telefona kendi Akıllı Duyuru widgetını eklemiş. Bu sayede hava ve saati görebilirken, dışarı çıkarken de ceket giymeniz, şemsiye almanız veya özellikle güneşli bir günse güneş kremi sürmenizi tavsiye eden küçük uyarılar alabiliyorsunuz.

G4'te ayrıca, LG Sağlık, Takvim ve Müzik uygulamalarına kolaylıkla erişmenizi sağlayan Akıllı Bülten ana ekranına sahip oluyor. Bu özellik gün içerisinde ne kadar adım attığınızı veya ayrı bir uygulama açmadan gelecek toplantılarınızı görebilmenizi sağlıyor. Akıllı Bülten'i görmek istemezseniz bunu ayarlar menüsünden her zaman devre dışı bırakabiliyorsunuz.

PERFORMANS
G4, 4 çekirdekli işlemci ve 3gb RAM ile bütün oyunlarınızı ve uygulamalarınızı hiçbir takılmaya sebep olmadan rahatça açabiliyor.

Dahili olarak 32GB hafızayla sınırlı G4'te, 128GB'a kadar dahili hafıza sunan iPhone 6 ve Galaxy S6'nın aksine micro-SD kart yuvası bulunuyor. Bu sayede, telefonun hafızasını dilediğinizce arttırabiliyorsunuz.

3 bin mAh bataryaya sahip G4 yeniden şarja ihtiyaç duymadan bütün gün gidebiliyor. iPhone 6 ve Galaxy S6'nın aksine G4'ün bataryası yerinden çıkarılıp, istenirse yenisiyle değiştirilebiliyor.

TEKNOLOJİ
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...