Erdoğan sevgisini tuvale taşıdı

/ Kaynak: AA
Erdoğan sevgisini tuvale taşıdı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Ülkesindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli ressam, kendilerine sahip çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resimlerini tuvaline işledi.

Ülkesindeki iç savaş nedeniyle yaklaşık 3 yıl önce Türkiye'ye sığınan Suriyeli ressam, yaptığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resimlerini kendisine takdim etmek istiyor.

Suriye'nin Haseke kentinde resim öğretmeliği yapan Favvaz el-Bedran, çatışmaların yaşadıkları bölgeye sıçraması üzerine yaklaşık 3 yıl önce çareyi ailesiyle Türkiye'ye sığınmakta buldu.

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde kiraladıkları evde 4 çocuğu, gelini ve 6 torunuyla yaşayan Bedran, resim yaparak ailesinin geçimini sağlamaya çalışıyor.

Yardım kuruluşlarının da destek verdiği Bedran, kendilerine kucak açan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olan sevgisini ise yaptığı resimlerle tuvale işledi.

Favvaz el-Bedran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de mutlu olduklarını ve kendilerine bu imkanı sağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a minnet duyduklarını söyledi.

Suriye halkının ülkelerinde zulme uğradığında, Erdoğan'ın onların bu durumuna kayıtsız kalmadığını ifade eden Bedran, şöyle devam etti:

"Allah razı olsun Türkiye kaç yıldır binlerce sığınmacıya kol kanat geriyor ancak bazıları da bizi göndermek istiyor. Bizim gidecek bir yerimiz yok ki gidelim. Bizdeki Erdoğan sevgisi bambaşka. Onun için biri kara kalem diğeri yağlı boya resimlerini yaptım. Her biri yaklaşık bir hafta sürdü. Güzel insanın resimleri de güzel olmalı, o yüzden özen gösterdim. Bizler önce Allah'a sonra Erdoğan'a güveniyoruz. O tüm dünyaya meydan okuyarak mazlumların tarafından oldu. Yaptığım resimlerini kendisine ulaştırmak istiyorum."

Bedran, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kente gelmesini beklediğini, bunun gerçekleşmemesi durumunda resimleri Ankara'ya götürmeyi düşündüğünü dile getirdi.

Ülkesinden ayrılırken bazı tablolarını da beraberinde getirdiğini belirten Bedran, şu anda elinde çok sayıda resim bulunduğunu ve sergi açmak istediğini sözlerine ekledi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...