Galatasaray'ın Avrupa Ligi hakkı elinden alındı

Galatasaray'ın Avrupa Ligi hakkı elinden alındı

SPOR Haberleri

Galatasaray Liv Hospital'ın kullandığı B lisansını ülkelerin elinden aldı. Bundan böyle B lisansı yerine wild card dağıtılacak.

Euroleague yönetimi, bir tanesini bu sezon Galatasaray Liv Hospital'ın kullandığı B lisansını ülkelerin elinden aldı. Bundan böyle B lisansı yerine wild card dağıtılacak. Wild card'ın Türkiye'deki en ciddi favorisi ise Darüşşafaka Doğuş.Basketbolda kulüpler düzeyinde Avrupa'nın 1 numaralı organizasyonu olan Euroleague'in CEO'su Jordi Bertomeu dün İstanbul'da yaptığı açıklamada, Galatasaray Liv Hospital'ın bu sezon yaşadığı mali sıkıntılara dikkat çekip, "Bir daha bunun tekrarlanmasına izin vermeyeceğiz" diyerek, koşullar düzelmediği taktirde sarı kırmızılı kulübe lige almayacaklarını ima etmişti. Bertomeu bu sözlerini hayata geçirdi ve Galatasaray adına korkulan oldu.


Trend Basket'in haberine göre, İstanbul'da toplanan Euroleague Yönetim Kurulu, Türkiye olarak bir tanesine bizim de sahip olduğumuz 4 adet B lisansını ülkelerin elinden aldı.


B LİSANSI SADECE 1 YILLIĞINA GEÇERLİYDİ
B Lisansı, takımlara 1 senelik katılma hakkını veren bir lisans. Ligde A lisansına sahip olan Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker haricinde Euroleague'e katılan takımlarımız bu lisans sayesinde katılıyorlardı.
Üç sezon önce şampiyon olan Beşiktaş Integral Forex,iki sezon önce şampiyonluğa ulaşan Galatasaray Liv Hospital ve geçen sezon finale çıkmayı başaran Galatasaray Liv Hospital bu lisans ile Euroleague'e katılmıştı.


DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞ'A WILD CARD VERİLEBİLİR
Bu 4 B lisansı yerine ise 4 adet wild card dağıtılacak. Bu konuda Türkiye'ye de bir adet wild card verilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bu takımın da Darüşşafaka Doğuş olacağı çok sık dile getiriliyor. Bu durumda ligde Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker haricinde bir takım şampiyon olsa veya finale çıksa bile otomatik olarak Euroleague'e katılma hakkını kazanamayacak. Turnuvaya gidecek olan üçüncü takım ise wild card ile katılacak.


hürriyet

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...