Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

4 büyüklere müjde!

4 büyüklere müjde!

SPOR Haberleri

2016 Rio hazırlıklarında, aralarında Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un da bulunduğu büyük spor kulüplerine destek kararı aldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılacak sporculara ve amatör branşlara desteği artarak sürüyor. Bakanlık, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın talimatıyla aralarında Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un da bulunduğu büyük spor kulüplerine, futbol dışındaki amatör branşlarda destek kararı aldı. Büyük kulüplerin amatör branşlarına verilen bu destek, eklenecek diğer kulüplerle devam edecek.


Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, 2016 Rio Olimpiyatlarına hazırlık sürecinde tüm spor kulüplerine ve sporculara verdikleri desteğin devam ettiğini hatırlatarak, buna ilaveten Türkiye'de sportif faaliyet gösteren büyük spor kulüplerinin ve özellikle olimpik branştaki sporcuların desteklenmesi, maddi ve manevi hiç bir imkandan mahrum bırakılmaması için gereken önlemlerin alındığını açıkladı. Bu tür faaliyet gösteren spor kulüplerinin sayılarının artması için belediyelerin ve büyük futbol kulüplerinin amatör branşlardaki faaliyetlerine gereken desteğin verileceğini vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, "Olimpiyatlarda ülkemizin daha çok sporcuyla temsil edilmesi için çalışmalarımız devam edecek" dedi.Aralarında Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi büyük kulüplerine verilmeye başlanan destek önümüzdeki günlerde bunlara eklenecek diğer kulüplerle devam edecek.


AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE VERGİ MÜJDESİ


Bakan Çağatay Kılıç, Maliye Bakanlığı ile amatör spor kulüplerinin yaptıkları harcamalarla ilgili daha rahat hareket edebilmeleri ve vergi oranlarının düşürülmesiyle ilgili çok ciddi çalışma yapacaklarını bildirdi. Bakan Çağatay Kılıç, "Yakın zamanda Maliye Bakanımızla bir görüşmemiz oldu. Önümüzdeki dönem içerisinde amatör spor çalışmalarıyla ilgili olarak, harcanan tabi bir maddi kaynak var kulüpler tarafından. Bunun vergisi noktasındaki, düşürülmesiyle ilgili olarak bir çalışma konusunda Maliye Bakanımızla mutabık kaldık. İnanıyorum ki Türk sporunun desteklenmesi anlamında, maddi kaynak bulması anlamında çok daha farklı bir noktaya gelebiliriz" diye konuştu. nbsp;


Kaynak: nbsp;Sporx


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...