Erdoğan cami karşıtlarına: 'Ecdadından utanma'

Erdoğan cami karşıtlarına: 'Ecdadından utanma'

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı, "Ecdat dediğiniz zaman rahatsız oluyorlar. Bunların cibilliyeti bozuk. Siz kimin bağından, kimi kovuyorsunuz" dedi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından farklı ülkelerde yapılan tesis ve eserler, ATO Congresium'da düzenlenen toplu açılış töreniyle hizmete açıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Atalarımızın Balkan politikasını idrak etmeden Drina Köprüsü'ne, Mostar Köprüsü'ne, Konjiç Köprüsü'ne sahip çıkılmasının nedenini kavrayamazsınız. Türkistan'daki Hoca Ahmet Yesevi'nin misyonunu bilmezseniz, Blagay'daki Sarı Saltuk Türbesi'nin ne ifade ettiğini anlayamazsınız" dedi. "Rumelihisarı Sahnesi'ne mescit yapmak isteyenlere izin vermeyelim. Hep beraber sesimiz yüksek çıkıyor. Beraber direnelim" diyen tiyatro oyuncusu Defne Halman'ı hatırlatan Erdoğan, tepkisini dile getirdi: "Geçmişine ve kardeşlerine sırtını dönen bir Türkiye'nin idarecileri olarak, gelecek nesillere mahcup olmaz mıyız? Maalesef ülkemizde hâlâ ecdadından utananlar var. Ecdadının mirasına sahip çıkmak şöyle dursun, onu ihya edenlere de karşı çıkan bir anlayış mevcut. Bazı köşe yazarlarını görüyoruz, 'ecdat' dediğiniz zaman beyler rahatsız oluyor. Niye? Çünkü bunlar köksüz, çünkü bunların cibilliyeti bozuk. İstanbul'da Fatih Sultan Mehmet'in yadigarı bir hisar var. Fethin müjdecisi tarihî bir eser. Ecdadımız oraya güzel bir mescit inşa etmiş. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyken mescidi tekrar yapmak istedim. Ama yargıyla boğuştuk. Maalesef inşa edemedim. Caminin bulunduğu yer, daha sonra tiyatro ve konser alanı haline dönüştürülüyor. Hamdolsun oralar değiştirildi, dönüştürüldü. Sonunda bir sivil toplum kuruluşumuzun desteğiyle aslına uygun hale getirilmeye başlandı. İnşaat şu anda sürüyor. İnşallah ramazana değilse de bayrama yetişecek, ibadete açılacak. Yapanlardan Allah razı olsun. Bir ödül töreninde sanatçı olduğu iddiasında bulunan birileri 'Biz, buraya mescit yaptırmayız, izin vermeyiz' dedi. Siz, kimin bağından kimi kovuyorsunuz? Orası zaten ibadet mekanı. Bir süredir amacına aykırı kullanılıyor, şimdi aslına rücu ettiriliyor. Paralel yapının gazetesi bunlara destek oldu. Fatih'in emanetine ihanet konusunda milletin değerlerinden bir haber olanlar ile bunların istismarını yapan şer örgütü bir araya gelebiliyor. Bu iki kesim, Gezi olayları sırasındaki gizli iş birliklerini artık aleniyete dökmüş durumda. Milletimizin değerlerine yönelik her saldırı karşısında bizi bulur. Ecdadımızın emanetlerini ülkemizde ve dünyanın her yerinde ihya etmeyi sürdüreceğiz, buna ne Geziciler ne paralelciler ne bölücüler mani olacak. nbsp;
NAKARATTA SÜRPRİZ GELDİ nbsp;
Açılış töreninde Kazak sanatçı Arslanbek Sultanbekov, Dombra adlı şarkısını seslendirdi. Şarkının nakarat bölümünde bir grup genç, ayağa kalkarak aynı bölümü "Recep Tayyip Erdoğan" diye koro halinde söyledi. Bunun üzerine Sultanbekov şarkının ilgili nakaratını sadece enstrümanı ile çaldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...