Gurbette seçim bugün başlıyor

Gurbette seçim bugün başlıyor

GÜNDEM Haberleri

7 Haziran seçimleri için yurt dışı ve gümrük kapılarında oy kullanma işlemi bugün başlıyor.

İsmail Sonsuz ANKARA
31 Mayıs'a kadar devam edecek seçim boyunca 2 milyon 867 bin seçmen 54 ülkede sandık başına gidecek. Cumhurbaşkanlığı seçiminin aksine bu seçimde gurbetçiler, randevu almadan oylarını kullanacak. Almanya, Avustralya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Fransa, İsviçre ve KKTC'de bugünden başlayacak oy verme işlemi ABD'de 16-31, Norveç'te 22-31, Romanya'da 28-31 Mayıs arasında yapılacak. Bulgaristan, Hollanda, İtalya, Kanada, Suudi Arabistan ve Türkmenistan'da 29-31 Mayıs aralığında gerçekleşecek yarış, İngiltere, İsrail, Rusya ve Yunanistan'ın da aralarında olduğu ülkelerde ise 30-31 Mayıs günlerinde olacak. Yurt dışındaki seçmenler ayrıca 8 Mayıs-7 Haziran arasında 33 gümrük kapısında oy kullanabilecek. nbsp;
Gurbetçiler, Almanya'da 13, ABD'de 7, Fransa'da 6, Rusya, Çin ve Yunanistan'da 4 yerde oy kullanabilecek. Büyükelçilik ve Konsoloslukların oy kullanımı için yetersiz kaldığı yerlerde spor salonu, okul, fuar alanı gibi yerlerde sandıklar kuruldu. Gurbetçi seçmenlerin yaklaşık yarısı 1 milyon 404 bin 987 kişiyle Almanya'da bulunuyor. En az seçmen ise sadece 620 kişi ile Tayland'da yaşıyor. 36 kişiyle, en az seçmenin bulunduğu sandık ise İran'da Urumiye Başkonsolosluğu'nda kurulacak.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...