Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

33 ilde kültür şöleni

33 ilde kültür şöleni

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Okumak için 160 ülkeden Türkiye'ye gelen 80 bin öğrenciyi bir araya getirecek 8. Uluslararası Öğrenci Buluşması'nın finaline Cumhurbaşkanı da katılacak

Türkiye'de eğitim gören misafir öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilecek olan Uluslararası Öğrenci Buluşması 33 ilde 9 Mayıs Cumartesi günü aynı anda başlayacak. Şehir meydanlarında gerçekleştirilecek ve 3 gün sürecek buluşmada öğrenciler, kendi ülkelerinin kültür ve âdetlerinden örnekler sergileyecekler. Türkiye'de 160 ülkeden 80 bine yakın uluslararası öğrenci buluşturan programın finali 16 Mayıs Cumartesi günü Sinan Erdem Spor Salonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek.
Gazetemizi ziyaret eden Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Bolat, şenliğe herkesi davet etti. Bolat şu bilgileri verdi: "Uluslararası Öğrenci Buluşmasına her geçen yıl ilgi artıyor. Bir hafta boyunca Türkiye'nin 33 ayrı noktasında buluşma devam edecek. 160 ülkeden gelen 20 binden fazla öğrenci buralarda, geleneksel kıyafetlerini giyip, stantlarında kendi ülkelerinin, kültürlerini, lezzetlerini ve renklerini tanıtacaklar. Öğrencilerin tamamı bizim üniversitelerimizde okuyor ve hepsi Türkçe biliyor. Türkiye'de 160 ülkeden 80 bin öğrenci var. Maksadımız bunları ülkenin gündemine getirmek, temsil ve uluslararası organizasyon kabiliyeti kazandırmak. Kaldıkları sürede ülkemizi ikinci vatan olarak görecekler. Kapanışı 20 bin öğrencinin katılımıyla Sinan Erdem Spor Salonunda yapacağız. Cumhurbaşkanımızın katılmasını bekliyoruz. Etkinlikler üç gün boyunca sürecek. İstanbul'daki mekânımız da Üsküdar Meydanı olacak. Başka ülkelerin kültürlerini tanımak isteyenleri şenliğimize bekliyoruz"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...