Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Bölgesel uçak gerçekçi bir hedef'

/ Kaynak: AA
'Bölgesel uçak gerçekçi bir hedef'

Ekonomi Haberleri  / AA

Airbus Grup ve Airbus Satın Alma Direktörü Richter, Türkiye'nin bölgesel uçak üretim çalışmalarının gerçekçi bir yaklaşım olduğunu belirtti.

Airbus Grup ve Airbus Satın Alma Direktörü Klaus Richter, Türkiye'nin bölgesel uçak üretim çalışmalarının gerçekçi bir yaklaşım olduğunu belirterek, "TUSAŞ, bu yeteneklere sahip ama 10 yıl gibi bir süre lazım. Bunun sonunda yapabileceklerini düşünüyorum" dedi.

Richter, AA muhabirlerine yaptığı açıklamada, Türk havacılık endüstrisinin sürekli gelişme gösterdiğini söyledi.

TUSAŞ ile Airbus arasındaki işbirliğinin 20 yıl öncesine dayandığını, 2000'den itibaren de ilişkilerin çok hızlı büyümeye başladığını anlatan Richter, TUSAŞ'ın Airbus'un uçak programlarının bir parçası olduğunu belirtti. Richter, Airbus'ın bugüne kadar TUSAŞ'tan yıllık 200 milyon dolar civarında alım yaptığını ifade ederek, A320 ailesi uçaklarının 18 numaralı gövde panelinin ardından 19 numaralı gövde panelinin de üretimini gerçekleştirmesiyle bunun 300 milyon dolara çıkacağını kaydetti. Richter, TUSAŞ'ın üretim ve tasarımda Airbus'a tedarik sağlayan iyi bir üretici olduğunu bildirdi.

Bölgesel uçak üretimi

Türkiye'nin bölgesel uçak üretim çalışmalarını da değerlendiren Richter, bunun gerçekçi bir yaklaşım olduğunu ifade etti. Richter, "Şu anda TUSAŞ zaten kendi uçağını üretiyor, insansız hava aracı, helikopter üretimi için birçok adım attı. Dolayısıyla şu anda bu yeteneklere sahip ama tabii ki 10 yıl gibi bir süre lazım. Bunun sonunda yapabileceklerini düşünüyorum. Gerçekçi bir hedef" diye konuştu.

Richter, TUSAŞ'ın kendileri için önemli bir ortak olduğuna işaret ederek, Airbus uçaklarının satışı devam ettikçe TUSAŞ'ın da katkılarının devam edeceğini kaydetti.

Türkiye'de TUSAŞ'ın dışında başka şirketlerle de çalıştıklarını anlatan Richter, Airbus'ın yatırımlarının iş gücü nbsp; ve teknoloji transfer ederek gerçekleştiğini sözlerine ekledi.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...