Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

SGK operasyonu zanlıları adliyede

/ Kaynak: DHA
SGK operasyonu zanlıları adliyede

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Bursa'da başlatılan paralel yapı operasyonu kapsamında gözaltına alınan zanlılar adliyeye getirildi.

BURSA Emniyet Müdürlüğü tarafından, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Bursa İl Müdürlüğü'nde 'paralel yapıya' yönelik olarak düzenlenen baskında, el konulan birçok bilgisayarın hard diskleri ve evrakın incelenmesi sonucu başlatılan operasyonda, gözaltına alınan aralarında eski müdürlerin de bulunduğu 10 kişi bugün adliyeye sevk edildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, geçen yıl Kasım ayında Cumhuriyet Savcılığından alınan izinle, SGK Bursa İl Müdürlüğü'nde arama yaptı. Kurumda taşeron şirket üzerinden 2008 yılında göreve başlayan ve bilişim merkezinde görevlendirilen T.Y. adlı kişinin, yapılan telefon görüşmelerini usulsüz şekilde kopyalaması gerekçe gösterilerek yapılan aramalarda, kurumun ikinci katında bulunan bilgisayar merkezindeki kayıtlar ile bazı bilgisayarların hard disklerinden birer kopya alınırken, resmi evrak üzerinde usulsüzlük yapıp yapmadığının araştırılması için birçok evrak ve dosyaya el konuldu.

Alınan bilgisayar kopyalarının TÜBİTAK'a, evrakı ise uzmanlara inceleten polis, Bursa merkez olmak üzere İstanbul, Ankara, Kocaeli ve Şanlıurfa'da geçen çarşamba sabahı, operasyon başlattı.

Operasyon kapsamında ilk olarak taşeron firmada çalışmasına rağmen kurumdaki bir çok müdürden daha fazla yetkiye sahip olduğu öne sürülen kendisine verilen süper şifre ile kuruma ait tüm özel bilgileri görüp, bunları usulsüz olarak yapılandıran ve santral aracılığı ile kurum çalışanlarının yaptıkları 325 bin görüşmeyi kaydeden T.Y. evinde gözaltına alındı. Polis, kendisine kriptolu telefon verildiği ileri sürülen T.Y.'nin yanı sıra, resmi evrakta sahtekarlık yapıp, bir çok ihaleyi Gülen Cemaatine yakın olan kişilere usulsüz olarak verdikleri öne sürülen SGK eski Bursa İl Müdürlerinden R.Y., A.F.H. ile Müdür Yardımcısı İ.K.'nin de bulunduğu 24 kişiyi gözaltına aldı.

Bursa'da sorgulanan zanlılardan 14'ü ifadesinin ardından savcılık talimatı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, aralarında T.Y, ile SGK eski il müdürleri ile müdür yardımcısının da bulunduğu 10 kişi bu sabah doktor kontrolünden geçirildi. Zanlılar daha sonra geniş güvenlik önlemleri altında, örgüt kurmak, örgütü yönetmek, ihaleye fesat karıştırmak ve özel hayatın gizliliğini ihlal suçlarından kelepçeli olarak adliyeye çıkartıldılar.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...