Efsane oyuncu Zeki Alasya'yı kaybettik!

Efsane oyuncu Zeki Alasya'yı kaybettik!

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Yeşilçam filmlerinin vazgeçilmez oyuncusu Zeki Alasya bu sabah hayatını kaybetti. Ünlü oyuncunun ölümü Türkiye'yi yasa boğdu.

'Zeki-Metin' filmleriyle aklımıza kazınan Zeki Alasya'yı bu sabah kaybettik. Ölümü ile herkesi büyük üzüntüye boğan Zeki Alasya'ya duygusal mesajlar yağdı. nbsp; nbsp;Usta sanatçı karaciğer hastalığı sebebiyle 22 Nisan 2015 tarihinden beri Koç Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi görüyordu. Alasya bugün saat 10:30 sularında vefat etti. İşte detaylar....


Türkiye bu sabah acı bir haberle sarsıldı. Türk sinemasının usta isimlerinden Zeki Alasya 72 yaşında aramızdan ayrıldı. Alasya'nın ölümü sanat camiasında şok etkisi yaşattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, usta sanatçının ölümünün ardından başsağlığı mesajı yayınladı. Zeki Alasya'nın yakın dostu Müjdat Gezen'den, Mavi Boncuk filmindeki rol arkadaşı Emel Sayın'a kadar bir çok dostu gözyaşları içinde ustayı anlattılar. 'Zeki' denince akla gelen diğer isim Metin Akpınar'ın sözleri de güne damga vurdu. Akpınar "Zeki Alasya benim yarımdı. Yarım gitti, canım gitti.Şimdi gerçekten ayrıldık" dedi. Alasya'nın filmleriyle büyüyen bir çok insan sosyal medya üzerinden duygularını dile getirdi. Zeki Alasya pazar günü toprağa verilecek.
Efsane oyuncu Zeki Alasya'yı kaybettik!

CENAZE TÖRENİ PAZAR GÜNÜ
Zeki Alasya'nın cenaze namazı Pazar günü öğle vakti Levent Camii'nde kılınacak. Büyük usta Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.
Efsane oyuncu Zeki Alasya'yı kaybettik!

ZEKİ ALASYA'NIN ARDINDAN
Özge Ulusoy:
Bizi biz yapan sanatçılardan biri daha gitti aramızdan...Çocukluğumdan bir parça daha yitirdim...Mekanın cennet olsun Zeki Alasya...


Derya Baykal
Zeki Alasya... İnanasım gelmiyor :((( çok üzgünüm çokkk:(


Çağla Şıkel
Okadar uzgunumki... Soyliycek bisey bulamiyorum.. Hepimizin basi sagolsun..nur icinde yat komiserim...


Itır Esen
Şimdi kahkahalarımız yarım #ZekiAlasya çok üzgünüm. Türk tiyatro ve sinemasına verdiği emek, hizmet bıraktığı eserler için sonsuz şükran, minnet???????? mekanın cennet olsun. nbsp;


Yalın
Cocuklugumun en guzel hatiralarindan biri Zeki Alasya.Nur icinde yatsin...kare kare aklimizda kahkahasi,ustaligi...bir omur silinmez!


Güçlü Mete
Bütün ajans ve bültenlerde var ama ben inanmak istemiyorum; Zeki Alasya'yı kaybettik.. Zeki Alasya ölmez, daima yaşar


Deniz Arcak ? Vay be Zeki Alasya, tatlı adam, Allah gani gani rahmet eylesin. Hoş sedayı Bıraktı işte...


Engin Altan Düzyatan
Çok üzüldüm. Tüm kabare oyunları ve filmler gözümün önüne geldi. Toprağı bol olsun. Allah rahmet eylesin..#ZekiAlasya


Yeşim Salkım
Ne yaptın hocam ne yaptın bize böyle..... nbsp;


Betül Demir
Çocuktum çok güldürdün...güldüklerimle büyüdüm...koca bir tarihsin sen #ZekiAlasya işığın sonsuzluğa...


Mehmet Aslan
? Ah be Zeki abi keske saka desen!!! Zeki Alasya ustayi kaybettik!! Ruhu sad mekani cennet olsun...


Pelinsu Pir
Ustam,abim Zeki Alasya'yı kaybettik çok üzgünüm


Yıldız Çağrı Atiksoy
#ZekiAlasya çok üzgünüm çok, çocukluğum bir bir kayıp gidiyor:/ Nur içinde uyu ???? Ailesine sabır diliyorum , başımız sağolsun


Mustafa Sandal
Güle güle büyük usta #ZekiAlasya mekanın cennet olsun...


Işın Karaca
Yüreğimin kırıldığı bir gün.. Mekanın cennet olsun #ZekiAlasya Hayatımızdan geçtiğin için çok şanslıyız...


Bengü nbsp;
O kadar üzüldüm ki! Çocukluğum elimden kayıp gitmiş gibi...Nasıl bi hüzün!Nurlar yağsın üstüne #ZekiAlasya


Ebru Akel
Zeki Alasya .. Cok uzuldum ?? dondum kaldim ben,kelimelerim. Cocukluk kahramanim hep hayran hep alkisladigim buyuk usta nurlar icinde uyu ..


Çelik
Bir üstadı daha kaybettik. Mekanın cennet olsun. Tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum.


Osmantan Erkır
Zeki Abi başkaydı, filmlerinde canlandırdığı adamlar gibi iyiydi, sıcaktı, samimiydi, saftı, komikti... Nur içinde yat, seni çok özleyeceğiz.


Mine Tugay
Çok üzgünüm.. #ZekiAlasya
Efsane oyuncu Zeki Alasya'yı kaybettik!

Zeki Alasya için siyasilerden başsağlığı mesajları
Bu sabah hayatını kaybeden Zeki Alasya için başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere pek çok siyasetçiden ardı ardına mesajlar geldi. 22 Nisan 2015 tarihinden Karaciğer hastalığı sebebiyle tedavi gördüğü Koç Üniversitesi Hastanesi'nde bu sabah hayatını kaybeden ünlü oyuncu Zeki Alasya için siyaset dünyasından da pek çok isim başsağlığı mesajı yayınladı.


Cumhurbas¸kanı Recep Tayyip Erdogˆan: Tiyatro ve sinema sanatçısı Zeki Alasya'ya rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat du¨nyasına bas¸sagˆlıgˆı diledi.
Erdoğan, yayımladığı başsağlığı mesajında, "Tu¨rk sinema ve tiyatrosunun saygıdegˆer ismi, oyuncu ve yo¨netmen Alasya'nın vefatını derin bir teessu¨rle o¨gˆrendiğini" belirtti.
Alasya'nın sanatc¸ı kis¸iligˆi ve canlandırdıgˆı karakterlerle her yas¸tan vatandas¸ın sevgisini kazandığını, oyuncu ve yo¨netmen kimligˆiyle sinema ve tiyatronun gelis¸mesinde o¨nemli rol oynadığını belirten Erdoğan, "Aziz milletimizin go¨nlu¨nde mu¨stesna bir yer edinen merhum sanatc¸ımız, her zaman sevgi ve saygıyla yad edilecektir. Kıymetli sanatc¸ımız Zeki Alasya'ya rahmet niyaz ediyor, ailesine, sevenlerine ve sanat du¨nyamıza bas¸sagˆlıgˆı diliyorum" ifadesini kullandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli: nbsp;Türk sinemasının gülen ve ahlaklı yüzü, Türk tiyatrosunun başarılı ve zirve ismi Sayın Zeki Alasya'nın ani vefatı milletimizi derinden üzmüştür. Merhum Alasya milyonların gönlüne girmiş, usta oyunculuğu, sade ve gösterişten uzak hayatıyla taraflı tarafsız herkesin takdir ve sevgisini kazanmıştır.Zeki Alasya'ya Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Acılı ailesine, büyük milletimize, sevenlerine, Türk sinema ve tiyatro camiasına sabır ve başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun diyorum


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay: Allah rahmet eylesin. Gelirken telefonlarımıza mesaj düştü. Ailesine, sevenlerine de başsağlığı diliyorum. Bir sanatçımızın kaybıdır. Çok da ani geldi doğrusu...


TBMM Başkanı Cemil Çiçek: Tiyatro ve sinema sanatçısı Zeki Alasya'nın vefatına ilişkin, "Oyunlarında ve filmlerinde sıklıkla toplumsal konuları işleyen değerli sanatçımızı her zaman özlemle anacağız.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin: Karabüklüler olarak düzenlediğimiz o güne katılarak şeref vermiş ve kamuoyu karşısına son defa o zaman çıkıp düşüncelerini aktarmıştı. Herkesin kalbinde taht kurmuş, 'Devlet Sanatçısı', Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'Yaşam Boyu Onur Ödülü' almış çok değerli sanatçımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Türk Milleti hiç bir zaman kendisini unutmayacak.


Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik: Türkiye'nin yüzünü güldüren isimlerden biri olan Zeki Alasya için sanat, yaşamın bir kelime karşılığıydı adeta. Sinemamız ve tiyatromuz adına dönüm noktası olarak tanımlanabilecek pek çok çalışmanın sahibi Alasya, yetiştirdiği değerli isimlerle de bu toprakların her zaman gurur ve şükranla yad edeceği bir isim olacaktır. Seyircisini ısıtan sıcak tebessümüyle hatırlayacağımız Zeki Alasya'ya Yüce Allah'tan sonsuz rahmet; ailesine, sevenlerine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...