Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tolgay Arslan'a FIFA'dan kötü haber!

Tolgay Arslan'a FIFA'dan kötü haber!

SPOR Haberleri

Tolgay Arslan'ın da "teklif gelirse ve Almanya izin verirse A Milli Takım'da oynamayı istiyorum" açıklaması şaşkınlık oluşturdu.

Ara transfer döneminde Trabzonspor ile Beşiktaş arasında büyük bir transfer krizine neden olan Tolgay Arslan, siyah-beyazlı forma altında gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Tolgay Arslan'ın müthiş performans "A Milli Takım" konusu da yeniden gündeme getirdi. Futbol otoritelerinin büyük bir kısmı Tolgay Arslan'ın Fatih Terim tarafından kesin olarak A Milli Takım'a çağrılması gerektiği yönünde yorumlarda bulunurken,Tolgay Arslan'ın da "teklif gelirse ve Almanya izin verirse A Milli Takım'da oynamayı istiyorum" açıklaması şaşkınlık oluşturdu. nbsp;


İŞTE FIFA TALİMATLARI...


FIFA talimatlarına göre, bir oyuncu A Milli Takım tercihi yapmadıktan sonra 21 yaşına kadar milli takım tercihini yapabiliyor ve bir kez milli takım değiştiren bir futbolcu, ikinci kez milli takım değiştiremiyor. 2009'da U17 Türk Milli Takımı'nın formasını giyen Tolgay Arslan, 2012'de de ise tercihini Alman Milli Takımı'ndan yana kullanmış ve U21 Alman Milli Takımı'nın formasını terletmişti (İlk maçını Türkiye'ye karşı oynamıştı - 14 Kasım 2012). Bir kez milli takım tercihini değiştiren Tolgay Arslan'ın bir kez daha milli takım tercihini değiştirme şansı bulunmuyor.


FIFA yönetmeliğinde yer alan ilgili madde şu şekilde;


"Kriterleri yerine getiren herhangi bir futbolcu, oynamaya hak kazandığı federasyonu değiştirmek için yalnızca bir defaya mahsus talepte bulunabilir. Eğer bir futbolcu daha önceden bir FIFA şampiyonasının ön elemesi, kıtalararası şampiyona veya Olimpiyat turnuvalarındaki bir maçta oynamış ise, bu müsabakalar esnasında kendisinin federasyon değiştirmesine izin verilmez."


sporx


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...