Karnından 2.5 kiloluk kitle çıktı

/ Kaynak: İHA
Karnından 2.5 kiloluk kitle çıktı

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Samsun'da karın ağrısı şikayeti ile hastaneye giden kadının karnından 2.5 kiloluk kitle çıkarıldı.

Ordu'nun İkizce ilçesinde ikamet eden 49 yaşındaki Emine Arslan'ın Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri'nde yapılan muayene sonucunda karnında büyük bir kitle olduğu belirlendi. Yapılan kontroller sonucunda Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Aynur Dağdemir ve ekibi tarafından yapılan ameliyatla Arslan'ın karnından 2.5 kilogramlık bir kitle çıkartıldı.

Bazı hastaların karın ağrısı ya da şişkinliğini önemsemediğini, bu durumun ilerleyen dönemlerde ciddi sorunlar oluşturacak sağlık problemlerini ortaya çıkardığını belirten Opr. Dr. Aynur Dağdemir, "Kadınların dönem dönem yaşadıkları karın ağrısı ya da şişkinlikler yumurtalıklarında oluşan çeşitli kistlere bağlı olabilir. Kadınların pek çoğunun yaşadığı ve korkulardan biri olan yumurtalıklarda kist olma durumu hemen hemen her kadında hayatının bir döneminde saptanabilir.

Hastalarımız bize genellikle karın ve kasık ağrısı, karında dolgunluk, şişkinlik, basınç hissi ve adet düzensizlikleri gibi şikayetlerle başvuruyor. Yapılan tetkikler sonucunda yumurtalık kisti ile karşılaşıyoruz. Bu kistlerin çoğu iyi huylu olduğu gibi tıbbi tedavi ile ilaçla, bazen hiçbir tedaviye gerek kalmadan ortadan kaybolabiliyorlar. Onun için bu tür durumlarda mutlaka bir uzman tarafından muayenesi yapılması ve tetkikler sonucunda tedavinin uygulanması gerekli ise ameliyat olması için karar verilmesi gerekiyor" dedi.

Karnından 2.5 kilogramlık kitle çıkarılan Emine Arslan'ın hastanelerine karın ağrısı ve şişkinlik şikayeti ile geldiğini belirten Dağdemir, "Ordu'nun İkizce ilçesinden gelen 49 yaşındaki Emine Arslan isimli hastamız da aslında 2013 yılında muayenesi yapılmış. Muayene sonucunda yumurtalık kisti tespit edilmiş, kistin göbeğe kadar çıktığı görülmüş, doktoru ameliyat kararı vermiş fakat hastamız korktuğu için ameliyat olmak istememiş. Bu süreç zarfında hastamızın ağrı ve şişkinlik şikayetleri artarak dayanamayacak hale gelmiş. Hastamız bize müracaat ettiğinde yaptığımız muayene sonucunda bu kitlenin sternum spoit dediğimiz akciğerlerin altındaki seviyeye kadar büyüdüğünü tespit ettik.

Baktığımızda daha komplike bir kitle görünümündeydi. Gereken tahliller takip edilerek hastaya acil ameliyat önerdik. Aile ile yapılan istişareler sonucunda operasyonumuzu gerçekleştirdik. Başarılı bir ameliyatın ardından 2.5 kilogram ağırlığında yaklaşık 20x17 cm çapında dev bir kistik kitleyi çıkardık" diye konuştu. 2013 yılından beri bu ağrıyı çektiğini fakat korkudan ameliyat olmadığını ifade eden Emine Arslan ise, "Ameliyatın ardından çok rahatladım. Keşke daha önce korkmasaydım da ameliyat olsaydık" şeklinde konuştu.

SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...