3 puanı iki kez silinen takım, şampiyon ilan edildi

3 puanı iki kez silinen takım, şampiyon ilan edildi

SPOR Haberleri

Türkiye Futbol Federasyonu Amatör Futbol Disiplin Kurulu ve Tahkim kurulu Türkiye'de eşi benzeri görülmemiş bir karara imza attı.

Gaziantep'te oynanan bir süper amatör küme maçında oyuncunun sahte lisansla oynadığını ancak bu durumu kulübün bilebilecek konumda olmadığını dikkate alarak daha önce iki kez 3 puanı silinip geri verilen İslahiyespor'u şampiyon ilan etti.


ÖNCE NİZİPSPOR
Yaklaşık 1 aydır her iki ilçe arasında gerilim sürerken son verilen karar yine nabız atışlarını yükseltti. Gaziantep Süper Amatör Küme'de mücadele eden İslahiyespor ligi en yakın takipçisi Nizipspor'un önünde 2 puan farkla önde bitirerek şampiyon olmayı başardı. Ancak Şahinbey Bossanspor, İslahiyespor'un kendileri ile oynadığı maçta bir oyuncuyu sahte oynattığını gerekçesiyle Amatör Futbol Disiplin Kurulu'na itirazda bulundu. AFGD ise Şahinbey Bossanspor'un itirazını değerlendirerek İslahiyespor'un usulsüzlük yaptığı ve sahte lisanslı oyuncu oynattığı gerekçesiyle bu maçta 3-0 hükmen mağlup sayılmasını kararlaştırdı ve böylelikle İslahiyespor'un en yakın takipçisi Nizipspor yeni şampiyon olarak ilan edildi.


İSLAHİYESPOR İTİRAZ ETTİ
Ligi şampiyon olarak bitiren ancak Amatör Futbol Disiplin Kurulu'nun Şahinbey Bossanspor maçında galip gelmelerine rağmen 3-0 hükmen mağlup sayılması kararıyla şampiyonluğu elinden alınan İslahiyespor tahkime gitti. Tahkim Kurulu İslahiyespor'un usulsüzlük yapmadığını gerekçeli kararıyla açıklayarak tekrar İslahiyespor'un puanını geri verdi ve İslahiyespor bitime 1 hafta kala tekrar liderliğe yükseldi. Son oynadığı maçıda kazanan İslahiyespor yeniden şampiyon oldu.


İTİRAZLAR DEVAM ETTİ
Şahinbey Bossanspor mücadeleyi bırakmadı ve son kez Amatör Futbol Disiplin Kurulu'na giderek itirazını yaptı. Geçtiğimiz hafta içerisinde açıklanan AFGD kararlarında İslahiyespor'a yeniden adeta ceza yağdı ve tekrar bu maçta 3-0 hükmen mağlup sayıldı. Ayrıca İslahiyespor teknik sorumlusu ve bazı idarecilerinede 1'er yıl hak mahrumiyeti cezaları verildi. Sahte lisansla oynayan oyuncuya ise 2 yıl futbol müsabakalarından men cezası verildi. Bu defa 2 puan farkla İslahiyespor'un gerisinde bulunan Nizipspor adeta bayram yerine döndü ve şampiyonluk kutlamalarına başlandı. İslahiyespor bu karar karşısında sessiz kalmadı ve tahkim kuruluna verilen kararın bozulması için itirazda bulundu.


İSLAHİYESPOR'UN CEZASI KALDIRILDI
Tahkim'e giden İslahiyespor'a müjdeli haber bir hafta sonra yeniden geldi. İki kez 3 puanı silinen ve şampiyonluğu elinden alınan İslahiyespor'un itirazı kabul edildi ve verilen cezalar kaldırıldı. Cezaların kaldırılması gerekçesi ise oyuncunun sahte lisansla oynadığı ancak kulüp idarecilerinin bundan haberinin olmadığı gerekçesiyle delil yetersizliği gösterildi.


İŞTE TAHKİM'İN BOZDUĞU O KARAR nbsp;
- Her ne kadar AFDK'ca İslâhiye Spor Kulübü'ne, futbolcunun lisansının sahtecilik sonucu çıktığının bilinmesine rağmen, futbolcunun bu lisans ile oynadığının tespit edilmesi sonucu FMT'nin 22/g. ve FDT'nin 46/1.maddeleri uyarınca Şahinbey Bossan Spor Kulübü-İslahiye Spor Kulübü arasında oynanan Süper Amatör Lig müsabakasında (0-3) hükmen mağlubiyetine karar verilmiş ise de; Kurulumuzun 02.04.2015 tarih ve E.2015/99, K.2015/104 sayılı kararında belirtildiği üzere İslahiye Spor Kulübü'nün sahtecilik ihlaline iştirakine dair delil olmadığı gibi kulübün sahteciliği bilebilecek konumda da olmadığı dikkate alınarak; AFDK'ca İslahiye Spor Kulübü'ne verilen cezanın kaldırılmasına, oybirliği ile(K.2015/143); nbsp;


Kaynak: nbsp;Sporx

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...