Dışişleri'nden 'Büyükleçi' açıklaması

Dışişleri'nden 'Büyükleçi' açıklaması

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, "Büyükelçilerin yakın bir zamanda dönmeleri öngörülmüyor" açıklamasında bulundu

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, bakanlıkta yaptığı basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Bilgiç, 1915 olaylarıyla ilgili 'soykırım' ifadesi kullanan ülkelerden çağrılan büyükelçilerin yakın bir zamanda dönmelerinin öngörülmediğini söyledi. Bilgiç, Fransa ve Rusya gibi daha önce de soykırım kelimesini kullanan ülkelerdeki büyükelçilerin istişare için çağrılmadığını belirtti.

"PROGRAM PLANLANDIĞI ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR"

Eğit-donat programının planlandığı şekilde sürdüğünü ifade eden Bilgiç, "Program planlandığı şekilde devam ediyor. Hazırlıklarda da herhangi bir sıkıntı yok. Önümüzdeki günlerde program başlayacak. Bin 500- 2 bini Türkiye'de olmak üzere yılda yaklaşık 5 bin kişi eğit-donat kapsamında programa destek veren ülkelerde eğitilecek" diye konuştu.

"TÜRK ORDUSU SURİYE'YE GİRMEDİ"

CHP'li Gürsel Tekin'in 'Türkiye'nin 2 gün içinde Suriye'ye gireceği' iddiası ile ilgili olarak Bilgiç "Yanılmıyorsam bunlar çarşamba günü basında yer aldı. Herhalde salı günü ifade edilmiş unsurlar. Zaten iki gün de geçmiş oldu. Türk ordusu Suriye'ye girmedi. Bunun üzerine benim fazlaca yorum yapmama gerek yok. Zaten bu iddiaların doğru olmadığı ortada" diye konuştu.

"SUUDİ ARABİSTAN'A İLİŞKİN OLARAK SÖYLENEN ŞEYLER ÇOK YENİ DEĞİL"

Türkiye ve Suudi Arabistan'ın Suriyeli muhaliflere destek vermek için anlaştığı yönündeki haberlere Bilgiç, Türkiye'nin Suriye konusundaki görüşlerinin başından beri belli olduğu ve değişikliğin söz konusu olmadığını belirtti. Bilgiç, "Suudi Arabistan'a ilişkin olarak söylenen şeyler çok yeni değil zaten geçmiş yıllara giden bir işbirliğimiz ve politikamızda bir örtüşme var. Onun için yeni bir unsurun olmadığını söyleyebilirim" dedi.

"IRAK POLİTİKAMIZ BELLİ"

Barzani'nin Atlantik Konseyi'nde 'Ne zaman olacağını söyleyemem ama bağımsız Kürdistan geliyor' ifadesi ile ilgili Bilgiç, "Biz baştan beri zaten Irak'ın toprak bütünlüğünün yanında olduğumuzu söyledik. Bu politikamızda da herhangi bir değişiklik yok. Mesut Barzani'nin ifadeleri üzerine herhangi bir yorum yapmıyorum ama genel olarak Irak politikamız belli. Irak'ın toprak bütünlüğü bizim için öncelikli" diye konuştu.

"BÜYÜKELÇİLERİN YAKIN BİR ZAMANDA DÖNMELERİ ÖNGÖRÜLMÜYOR"

Bilgiç, 1915 olaylarıyla ilgili 'soykırım' ifadesi kullanan ülkelerden çağrılan büyükelçilerin yakın bir zamanda dönmelerinin öngörülmediğini söyledi. Bilgiç, Fransa ve Rusya gibi daha önce de soykırım kelimesini kullanan ülkelerdeki büyükelçilerin istişare için çağrılmadığını belirtti.

İLK OYU 'MELAHAT ÖZKAN' İSİMLİ VATANDAŞ KULLANDI

Bilgiç, ilk oyun Avustralya'nın Melbourne kentinde yerel saat ile 10.00'da Melahat Özkan isimli vatandaş tarafından kullandığını ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...