Süleyman Soylu: Şu an 20 km hızla gidiyoruz!

Süleyman Soylu: Şu an 20 km hızla gidiyoruz!

GÜNDEM Haberleri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu Türkiye'nin geldiği noktaya dikkat çekti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Türkiye bir yılda üç seçimi geride bıraktı. Bundan 10 yıl önce bunu söyleseydik 'delinin zoruna bak' derlerdi. Bugün Türkiye 1 yılda üç seçim yapıyor ve hala ayakta" dedi.

Soylu, bir restoranda düzenlenen ve işadamlarının katıldığı Arsin Organize Sanayi Bölgesi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'de altyapı anlamında çoğu şeyin tamamlandığını ancak mevcut anayasanın bir problem olduğunu vurguladı.

YENİ ANAYASA ŞART

Anayasanın Türkiye'yi sıkıntılarla karşı karşıya bıraktığını ifade eden Soylu, "Bizim anayasamız bizi içeren bir anayasa değil. Ortak kurallarımız bizi geriyor. Ortak kurallarımız insanlarımızın ötekileştirilmesini sağlıyor, Türkiye'nin yarına ait adımlarını büyük sıkıntıyla karşı karşıya bırakıyor. Bizi rahat ettirmiyor ortak kurallarımız" ifadesini kullandı.

"TÜRKİYE ŞU AN 20'YLE GİDİYOR"

Türkiye'nin önünde yapacağı çok şeyin bulunduğuna işaret eden Soylu, "Şimdi Trabzon'da iki günlüğüne arabaların 20 kilometre hızla gitmesi için bir kural ortaya koyalım. Hiçbiriniz işinize ve bankanızdaki ödemeye yetişemezsiniz. Sizin işçileriniz işine gelemez, öğretmen ve öğrenci sınava yetişemez. Bu gerginlikten çatışma ve kavgalar olur. Bizim anayasamız tam da bu. Türkiye 200 kilometre hızla gitmek istiyor, yollar müsait. Yapmamız gereken işler var. Türkiye'yi 20 kilometreye tıkayan bir anayasayla karşı karşıyayız. Türkiye 2015 ve 2019 yılları arasında anayasasını, siyasal sistemini değiştirmeli" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...