Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

"Paralel Yapı" iddianamesi "terör" mahkemesine gidecek

"Paralel Yapı" iddianamesi "terör" mahkemesine gidecek

GÜNDEM Haberleri

Emniyetteki "Paralel Yapı" davasında 54 sanığın dosyası "terör ve devlete karşı suçlara" bakan Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilecek.

Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesinin, Emniyetteki "Paralel Yapı" iddialarına ilişkin 54 kişi hakkında açılan davanın dosyasının, görevsizlik gerekçesiyle "terör ve devlete karşı suçlara" bakan Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesi kararına sanık avukatlarının itirazı reddedildi.

Sanık avukatlarının itirazını görüşen Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi, davaya Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinin bakmasını usul ve yasaya uygun buldu.

Dosya, bu durumda Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesine gidecek ancak bu mahkemenin de karşı görevsizlik kararı verme hakkı bulunuyor. Görevsizlik kararı verilirse davaya hangi mahkemenin bakacağını Yargıtay kararlaştıracak.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Halil Maçkaya, usulsüz dinlemelere ilişkin polis ve TİB görevlisi 54 kişi hakkında Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesine dava açmıştı.

Mahkeme, suçlamaların, Terörle Mücadele Kanunu ile Türk Ceza Kanunu'nun "devlete karşı suçlara" ilişkin maddeleri kapsamındaki davalara bakmakla yetkili Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinin görev alanına girdiğine karar vermişti.

Bazı sanık avukatlarının itirazı üzerine Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi, konuyu ele almıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...