Turan Şahin: Rant peşinde değiliz

Turan Şahin: Rant peşinde değiliz

SPOR Haberleri

"Kenan Evren Lisesi arazisi Fenerbahçe'nin malı olmayacaktır. Kiracı olacağız ve brüt cirodan da devlete yüzde 26 pay vereceğiz"

Milli Eğitim Bakanlığı ile Fenerbahçe arasında krize sebep olan Kenan Evren Lisesi arazisiyle ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Arazinin sahibi olan Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ayak diremesi üzerine, Fenerbahçe'nin parasını geriye verme kararı aldı. Konuyla ilgili bilirkişi görevlendiren bakanlık, sarı-lacivertli kulübün protokol karşılığında yaptırdığı yaptığı tüm harcamaları yasal faiziyle birlikte ödeyecek. Ancak Fenerbahçe'nin bu gelişme karşısında alacağı tavır henüz netlik kazanmış değil. Eğitim ve Gayrimenkullerden Sorumlu Asbaşkan Turan Şahin, "Bu kişisel bir mesele değil. Bu nedenle kararı genel kurulumuz verecek. Ya parayı kabul edip bu sayfayı kapatacağız ya da hukuki mücadeleye devam edeceğiz" dedi.
Bize 2008'de önerdiler
Yaşanan kaos ortamıyla ilgili görüşlerini aldığımız Turan Şahin, "Her şeyden önce bu konuyla ilgili kamuoyunun bilmesi gereken 3 ana başlık var. Öncelikle Fenerbahçe bu araziye rant amacıyla talip olmamıştır. Aksine İstanbul'un olimpiyat yarışı esnasında 2008 yılında Uluslararası Olimpiyat Komitesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Saracoğlu Stadı'nın gelişim projesi çerçevesinde bizi bu arazi konusunda yönlendirmiştir. İkinci olarak, 2003 yılında Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'nın verdiği rapora göre Kenan Evren Lisesi ağır hasarlı bir binadır ve olası bir depremde yıkılma ihtimali son derece yüksektir. Son olarak mevzu bahis arazi Fenerbahçe'nin malı olmayacaktır. Kulübümüz burada kiracı olacak, belirlenen tarihte ayrılacaktır. Kullanım süresince kira ödeyeceği gibi, brüt cirodan da devlete yüzde 26 pay verecektir" dedi.
M.Emin ULUÇ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...