Beşiktaş'tan bomba! Efsane geliyor!

Beşiktaş'tan bomba! Efsane geliyor!

SPOR Haberleri

Beşiktaş Yönetimi, Jean Tigana'yı Beşiktaş Futbol Akademisi'nin başına getirmeyi planlıyor.

Kulübün davetlisi olarak İstanbul'a çağrılan Fransız hoca, kendisine sunulan projeyi kabul ederse, siyah-beyazlı takım için yetenek avcılığına başlayacak, hem yurt içi, hem de yurt dışında yeni yıldız adaylarını ortaya çıkaracak.


Dünya futboluna kazandırdığı yıldızlarla tanınan ve bir dönem Beşiktaş'ta teknik direktörlük de yapan Jean Tigana'nın, yine siyah-beyazlı takımın gündemine girdiği ortaya çıktı.


Artık hocalık yapmayan fakat futboldan da kopmak istemeyen Fransız hoca, geçtiğimiz günlerde İstanbul'da siyah-beyazlı yönetimle bir araya gelerek alt yapı projesi için ön görüşmede bulundu. Beşiktaş'ın davetlisi olarak İstanbul'a gelen ve Galatasaray-Beşiktaş derbisi öncesi bir kez daha Türkiye'ye çağrılan Tigana'nın, siyah-beyazlı yönetimin projesine sıcak baktığı bildirildi.


Türkiye'de, Burak Yılmaz, Serdar Kurtuluş ve Bobo gibi yetenekleri Türk futboluna, Dünya futboluna ise Thiery Henry, David Trezeguet, Abedi Pele, Louis Saha ve John Arne Riise gibi yıldızları kazandıran Jean Tigana, Beşiktaş'ın teklifine imza atması halinde, siyah-beyazlı takım için yetenek avcılığına başlayacak.


Türkiye'de görev aldığı dönemlerde alt ligleri bile yakından takip ederek Beşiktaş için yetenekli isimler arayan Jean Tigana, görevi kabul etmesi durumunda Beşiktaş Futbol Akademisi'nin yurt içi ve dışındaki gözü kulağı olacak.


Yabancı kontenjanın artması nedeniyle Dünya üzerindeki genç yeteneklere daha fazla ilgi gösteren Beşiktaş Yönetimi'nin, Jean Tigana ile başlatacağı uluslararası projelerine yenilerini eklemeye devam edeceği öğrenildi. Teknik Direktör Slaven Bilic ile de görüşerek uzun vadeli bir planlamanın içerisine giren siyah-beyazlı yönetim, sezon biter bitmez bu projeler için düğmeye basacak.


'Ben yıldıza para vermem'
İstanbul'a gelerek hem kısa bir tatil hem de iş görüşmesi yapan Jean Tigana, eski oyuncuları Serdar Kurtuluş, Burak Yılmaz, Tümer Metin ve Okan Buruk ile bir araya geldiğinde ilginç tespitlerde bulundu. Türk kulüplerinin pahalı transferler yerine yıldız adayı gençlere yönelmesi gerektiğini söyleyen Tigana'nın "Örneğin Drogba... Kendisi çok yetenekli bir futbolcu. Ama ben olsam bir yıldıza çok para vermek yerine o paraya üç-dört tane yıldız adayı oyuncu alırdım. Bana böyle bir bütçe verilse muhakkak yeni yetenekler bulurdum" şeklinde konuştuğu ortaya çıktı. Milliyet


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...