Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Borsadaki bankaların karı arttı

/ Kaynak: AA
Borsadaki bankaların karı arttı

Ekonomi Haberleri  / AA

Borsa İstanbul'da işlem gören mevduat bankalarının ilk üç aylık karları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14,6 arttı.

Borsa İstanbul'da işlem gören mevduat bankalarının ilk üç aylık konsolide olmayan dönem net karları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14,6 artarak 4 milyar 721 milyon lira oldu.

Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) verilerinden derlenen bilgiye göre, Borsa İstanbul'da işlem gören mevduat bankalarının 2015 Ocak-Mart döneminde konsolide olmayan dönem net karları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,7 arttı.

Bankaların 2014 yılı ilk çeyreğinde 4 milyar 118 milyon TL seviyesinde bulunan konsolide olmayan dönem net karları, bu yılın aynı döneminde 4 milyar 721 milyon lira düzeyine yükseldi.

Konsolide olmayan veriler dikkate alındığında bu yılın Ocak-Mart döneminde en fazla net kar elde eden banka 912,2 milyon lira ile İş Bankası oldu. İş Bankası'nı 784,8 milyon lira ile Garanti Bankası ve 731,8 milyon lira ile Akbank izledi.

Finansbank, bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 119,4 ile bankalar arasında dönem net karını en fazla artıran banka olarak öne çıkarken, bu bankayı yüzde 89,9 ile Şekerbank ve yüzde 70 ile Alternatifbank takip etti.

Aynı dönemde dönem net karı en fazla gerileyen banka ise yüzde 159,8 ile Tekstilbank oldu. Bu bankanın ardından yüzde 1,4 ile Denizbank geldi.

İlk çeyrekte 3,9 milyar TL net ücret ve komisyon geliri elde edildi

Borsa İstanbul'da işlem gören mevduat bankalarının konsolide olmayan verilerine göre 2015 Ocak-Mart döneminde net ücret ve komisyon gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13,7 arttı.

Bankaların 2014 yılı ilk üç ayında 3 milyar 410 milyon TL seviyesinde bulunan net ücret ve komisyon gelirleri, bu yılın aynı döneminde 3 milyar 876 milyon lira düzeyine ulaştı.

Bu yılın ocak-mart döneminde en fazla net ücret ve komisyon gelir elde eden banka 753,2 milyon TL ile Garanti Bankası oldu. Bu bankayı 593,3 milyon TL ile Yapı Kredi ve 550,6 milyon TL ile İş Bankası takip etti.

Vakıfbank, bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 57,6 ile bankalar arasında net ücret ve komisyon gelirini en fazla artıran banka oldu. Bu bankayı yüzde 45,7 ile Halkbank ve yüzde 31,4 ile Türk Ekonomi Bankası (TEB) izledi.

Aynı dönemde net ücret ve komisyon geliri en fazla gerileyen banka ise yüzde 18,8 ile Tekstilbank oldu. Bu bankayı sırasıyla yüzde 13 ve yüzde 10 ile Finansbank ve Alternatifbank takip etti.

Öte yandan borsada işlem gören mevduat bankalarının aktif büyüklüğü bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılsonuna göre yüzde 6,6 artarak 1 trilyon 400 milyar TL'den 1 trilyon 492 milyar TL'ye yükseldi.

Borsada işlem gören mevduat bankalarının 2014-2015 yılı 1. çeyrek konsolide olmayan dönem net karları (bin TL) şöyle:
Borsadaki bankaların karı arttı

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...